Asya Katılım Bankası ödemeleri başlıyor

Asya Katılım Bankası AŞ nezdindeki sigortalı katılım fonlarının, Vakıf Katılım Bankası AŞ tarafından ödenmeye başlayacağı açıklandı

Haberler 05.12.2016 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Asya Katlm Bankas A nezdindeki sigortal katlm fonlarnn, Vakf Katlm Bankas A tarafndan ödenmeye balayacak.

TMSFden yaplan açklamada, Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 22 Temmuz 2016 tarih ve 6947 sayl karar ile 5411 sayl Bankaclk Kanununun 107. maddesinin son fkras uyarnca faaliyet izni kaldrlan ve buna istinaden TMSF tarafndan hakknda anlan kanunun 106. maddesi kapsamnda ilemler tesis edilmeye balanm olan Asya Katlm Bankas A nezdindeki sigortal katlm fonlarnn, Vakf Katlm Bankas A araclyla 5 Aralk 2016 Pazartesi gününden itibaren hak sahiplerine ödenmeye balanaca belirtildi.

Açklamada yer alan bilgilere göre, bu kapsamda her bir mudinin Asya Katlm Bankas A nezdindeki tüm sigortal katlm fonlar toplamnn 100 bin liraya kadar olan ksm ödenecek.

Ödenecek katlm fonu tutarlarnn belirlenmesinde 22 Temmuz 2016 tarihi itibaryla Asya Katlm Bankas Adeki hesaba ilikin veriler esas alnacak.

Ödemeler Türk Liras cinsinden yaplacak, Asya Katlm Bankas Adeki hesab döviz ve kymetli maden cinsinden olan mudilere, talep etseler dahi yabanc para birimi veya kymetli maden cinsinden ödeme yaplmayacak.

Bank Asya nezdindeki hesab özel cari hesap olanlar için, 22 Temmuz 2016 tarihi itibaryla özel cari hesapta bulunan tutarn ödemesi yaplacak, bu tutar haricinde herhangi bir kar pay ödemesi yaplmayacak.

Hesab katlma hesab olanlar için ise ödenecek toplam tutar her halükarda 100 bin liray amamak kaydyla, katlm fonu toplamlar en yüksek üç bankaca uygulanan kar pay oranlar ortalamasn geçmemek üzere 22 Temmuz 2016 tarihi itibaryla ilemi net getirileri de ödenecek.

Üzerinde herhangi bir nedenle bloke tesis edilmi tutarlar, bavuru annda mudilere ödenmeyecek, blokenin türüne göre mudilere gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yaplacak.

Talep edilen belgeleri sunmayan veya söz konusu belgeleri imzalamaktan imtina eden veya artl olarak imzalamak isteyen mudilere ödeme yaplmayaca aktarlan açklamada, unlar kaydedildi: Ödeme için bavuru esnasnda bavuru dilekçesinin mudi veya varsa yetkili temsilcisi tarafndan imzalanmas, mudiye veya varsa yetkili temsilcisine ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasn içeren nüfus cüzdan, sürücü belgesi veya pasaportun ibraz edilmesi (braz edilen kimlik belgesinde ad ve/veya soyad deiiklikleri olmu ise söz konusu deiiklii tevsik edici belgelerin de ibraz edilmesi), velayet, vesayet, veraset ve vekalet kapsamnda yaplacak ödemelerde yetkiyi tevsik edici belgelerin asl veya noter tasdikli suretinin ibraz edilmesi, ibraname ve taahhütnamenin mudi veya varsa yetkili temsilcisi tarafndan doldurularak imzalanmas gerekmektedir. Konuya ilikin detayl bilgiler, Vakf Katlm Bankas Anin 0850 582 6 582 numaral ve Asya Katlm Bankas Anin 0850 222 4 888 ve 444 4 888 numaral çar merkezlerinden 5 Aralk 2016 Pazartesi gününden itibaren edinilebilecektir. Vakf Katlm Bankas A ubelerine ilikin bilgilere www.vakifkatilim.com.tr adresinden ulalabilir.

AA

Ana Sayfaya Git