Asya ve Afrika'da damakları tatlandırıyor

Mardin'in Midyat ilçesinde başladığı gıda toptancılığı işini zamanla geliştiren Seyyid Yusuf Akan, Gaziantep'teki fabrikasında ürettiği çikolata, kahve ve meyve aromalı toz içecekleri Irak, İran, Çin, Tayvan, Cezayir, Senegal'in de aralarında bulunduğu 35 ülkeye ihraç ediyor.

Haberler 20.02.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikasnda ürettii ürünlerle özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde damaklar tatlandran Akanlar çikolata Anin Yönetim Kurulu Bakan Akan, i hayatna 1978 ylnda Midyatta gda toptanclyla baladn söyledi.

Uzun yllar bu ile uratktan sonra 1995 ylnda Gaziantepe yerletiklerini ve ticaret yaparak ihracata baladklarn anlatan Akan, 2000 ylnda kendi ürünlerimizi üretebilmek için imalat iine girdik. 600 metrekare alanda 3 makineyle baladmz bu ite u an 5 bin metrekarelik fabrikamzda 30 makineyle üretim yapyoruz. dedi.

Akan, fabrikalarnda çikolata, kahve çeitleri, meyve aromal toz içecek, meyve suyu ve bulyon ürettiklerini belirterek, unlar kaydetti:

u anda üretimimizin yüzde 90n ihraç ediyoruz. ç piyasada da Güneydou ve Dou Anadolu Bölgesi arlkl çalyoruz. çikolatay yazn satamyoruz. çaltmz ülkeler genellikle scak ülkeler olduu için yazn çikolata tercih edilmiyor. O nedenle sadece 4-5 ay çikolata çalabiliyoruz. Afrika ülkelerine genellikle meyve aromal toz içecek gönderiyoruz. Geçen yl Irak, ran, Suriye, Cezayir, Senegal, Mali, Gine-Bissau, çin, Tayvan, ngilterenin de aralarnda bulunduu 35 ülkeye yaklak 40 milyon liralk ihracat gerçekletirdik. Her yl düzenli periyotlarla yurt d fuarlara katlarak 35 ülkeye yaptmz ihracatmz daha da artrmay hedefliyoruz. irketimizin kuruluundan bu yana her zaman marka bilinci içinde olduk. Hedefimiz markalaarak bilinirliimizi artrmak.

- Afrikaya çikolatay sevdirmeyi amaçlyor

Afrika ülkelerindeki insanlarn çikolatay çok fazla tanmadn ve bu nedenle fazla tüketilmediini aktaran Akan, Oraya daha çok meyve suyu ve meyve aromal içecek gönderiyoruz. Ancak biz çikolata da gönderiyoruz. Amacmz çikolatay onlara tantarak, sevdirerek daha fazla tüketim salamak. dedi.

Türkiyenin scak ve souk içecek sektöründe söz sahibi olmas gerektii, ve bu pastadaki payn büyütmek zorunda olduunu kaydeden Akan, Tecrübeli, teknik ve deneyimli çalanlarmzn gücüyle, kaliteden ödün vermeden, kaliteli ham maddelerden ve tamamen hijyenik koullarda, en ileri teknolojileri kullanarak üretime devam etmekteyiz. Kapasitemizi güçlendirerek, tüketiciyi memnun etmeyi ve ülkemizde olduu gibi d ülkelerde de bu güveni salamay bir ilke edindik. Pazardaki rekabet gücümüzü seri ve yüksek kalitede üretim yapmakla elde edebileceimiz inancndayz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git