Atatürk Baraj Gölü kirlilikten kurtarılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok yerleşim birimi ve tarım arazisinin su ihtiyacını karşılayan Atatürk Baraj Gölü'nün kirli su ve kanalizasyon pisliğinden temizlenmesi için kurulan dev atık su arıtma tesisi hizmete girmeye hazırlanıyor.

Haberler 24.02.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann sayl büyük barajlarndan olan ve kapasitesiyle tek bana Türkiyenin 7 yllk içme ve kullanma suyu ihtiyacn karlayan Atatürk Barajndan vatandaa daha temiz su ulatrlacak.

anlurfa Büyükehir Belediyesi, verimli tarm arazilerinin bulunduu Güneydou Anadolu Bölgesine su veren baraj gölünü, kanalizasyon pisliinden temizlemek için atk su artma tesisi açmaya hazrlanyor.

Yerleim yerlerinin atk sularn artacak tesis, ayn zamanda artlm çk suyuyla yeil alanlarn ve tarm arazilerinin sulamada rahatlkla kullanlabilmesine imkan salayacak.

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, kurduklar dev atk su tesisinin test çalmalarna baladn söyledi.

Atatürk Barajnn temizliine büyük önem verdiklerini vurgulayan çiftçi, tesisin dorudan yaklak 17 bin kiiye hizmet edeceini ve günlük 2 bin 535 metreküp kapasiteyle çalacan belirtti.

- Test aamasnda

Baraj çevresindeki yerleim birimlerinin kanalizasyon ve atk sularyla baraj kirlettiini ifade eden çiftçi, tesis sayesinde bölgeye ayn suyun artlarak verileceini aktard.

Barajn ortalama doluluk orannn yüzde 80in üzerinde olduunu kaydeden çiftçi, Tesisimizi baraj sahilindeki Bozova ilçemize kurduk. Bozova çok önemli bir ilçe. Bir kere içme suyu havzas anlamnda Atatürk Baraj Gölünün kenarnda olmas büyük önem tayor. Bozovada alt yap anlamnda geçmiten gelen sorunlar çözmemiz gerekiyor. Bölgeye yaptmz atk su artma tesisimizi bitirdik. Test aamasnda. Atatürk Baraj Gölümüzün kirlenmemesi gerekiyor. Bu projeye çok öncelik verdik ve faaliyete giriyor. diye konutu.

çiftçi, benzer tesisin, baraj havzasnda bulunan farkl yerleim birimlerine de ilerleyen dönemlerde yaplmasnn planlandn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git