Atıklar çevre dostunda!

Mardin’de Haşimoğlu Çevre Entegre Atık Yönetimi A.Ş.’nin Midyat ilçesinde yapımına başladığı doğa dostu geri dönüşüm tesisi projesi ile Güneydoğu bölgesinin atıklarını çevreye kazandırılacak.

Haberler 24.07.2018 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Projenin uygulamaya geçmesi ile birlikte Mardinde ilk kez geri dönüüm tesisi, mesire alan ve hayvanat bahçesi bir arada olacak, hem çevre atklar arndrlacak hem de ailelerin çocuklaryla keyifle vakit geçirebilecei doal bir park oluturulacak. Proje kapsamnda atk entegre tesisine 20 bin aaç da dikilecek.

Midyat ilçesinde temeli 29 Aralk 2017de atlan Haimolu çevre Entegre Atk Yönetimi A..nin doa dostu geri dönüüm tesisinin yapm hzla sürüyor. 22 milyon TLlik yatrmla yaplan tesisin ksa süre içerisinde tamamlanmas planlanyor. çevre Mühendisi Ahmet Batur, Tehlikeli ve tehlikesiz atklarn bertaraf edilecei bir tesis yapmaya çalyoruz. Aslnda sadece geri dönüüm olacak bir alan deil, temel amacmz insanlarn geri dönüüme daha duyarl olabilecei mesire alan hayvanat bahçesi ile sk sk ziyaret edebilecei bir alan olmas dedi.

çEVRE DOSTU

Projede yer alan botanik bahçenin kaplarnn vatandalara açk olacan anlatan Batur, nsanlar gelip piknik yapabilecek, gezebilecekler. Hayvanat bahçesinde çocuklaryla keyifli vakit geçirebilecekler. Hayvanat bahçesinde hem yöremize ait hayvanlar olacak hem de dardan getireceimiz hayvanlar bulunacak diye konutu.

Batur, Burada ambalaj atklar kat plastik karton pet geri dönütürülecek. Demirler, metaller geri dönütürülecek. Bölgemiz sanayi bakmndan çok gelimi deil ama Batman, Diyarbakr illerinde petrol sanayisinin atklar, endüstriyel atklar geri kazanm salamaya çalacaz bir ksmn da bertaraf etmeye çalacaz. Ayn zamanda bölgemizde bulunan çimento iletmelerine atktan üretilmi yakt teminine çalacaz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git