Atıklardan enerji üretilecek

Yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalar kapsamında "Tarımsal Atıklardan Enerji Üretimi" projesi D.Ü'de hayata geçirildi.

Haberler 15.02.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ), yenilenebilir enerji alanndaki çalmalar kapsamnda Tarmsal Atklardan Enerji Üretimi projesini hayata geçirdi.

Rektör Prof. Dr. Talip Gül, DÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, dekanlar, dekan yardmclar ve enstitü müdürlerinin katld törenle gerçekletirildi.

Açlta söz alan Yrd. Doç. Dr. Remzi Ekinci, üniversite olarak yenilenebilir enerji kaynaklarnn kullanmnn yaygnlatrlmas, yenilenebilir enerji konusunda farkndalk oluturma, anzlardan biokütle elde ederek ekonomiye kazandrmak, katma deeri yüksek çevre dostu hibrit yaktlar elde etmek amacyla Karacada Kalknma Ajans tarafndan desteklenen Tarmsal Atklardan Enerji Üretimi (TRC2/15/YE-02/0030) projesinin sonuçlandrldn belirtti.

Proje kapsamnda, bölgede üretimi oldukça fazla olan pamuk ve msrn anzndan elde edilen pellet-briket üretimi gerçekletirileceini söyleyen Ekinci, bu ürünlerden farkl malzemeler ile kalori deeri yüksek hibrit yakt ürünleri elde etmeye yönelik Ar-Ge çalmalar yaplacan söyledi.

Açl töreninin ardndan Gül ve beraberindekiler, yenilenebilir enerji paynn artmas ve bu yolla enerji açnn azalmasna katkda bulunulmas için oluturulan tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldlar.

Ana Sayfaya Git