Atıklardan enerji üretimi

Dicle Üniversitesi Çevre ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ağaç ve çevre bakımı çevreyi güzelleştirdiği gibi yeni kurulan tarımsal atıklardan enerji üretim tesisine de hammadde sağlıyor.

Haberler 07.03.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aaçlarn geliimlerini kuvvetlendirip, salkl klmak, form vermek ve gelimelerine katk salamak amacyla üniversite kampüsünde budama çalmalar balad. Budanan aaçlardan toplanan dallar ise Dicle Üniversitesinde bulunan Biokütle Üretim Tesisinde pellet ve brikete dönütürülerek geri dönüümleri salanyor. Böylece bitkisel artklarn tekrar deerlendirilmesi ve enerji üretimine katk salanmas yönünde ülke ekonomisine kazanç salanabiliyor.

ATIKLARDAN ENERJ

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Ekinci, toplanan bitkisel atklarn Biokütle üretim tesisinde tekrar enerji kayna ürün olarak deerlendirmesinin çok önemli olduunu, yenilenebilir enerji konusuna büyük önem veren Üniversitemizin bu alanda gerek akademik ve gerekse i dünyasna örnek tekil ettiini, bu konudaki geri dönülerin, ekonomik kazanmlarn çok ksa zamanda gözle görülür biçimde artacan ifade etti.

Ana Sayfaya Git