Atıksu tesisi tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Eğil ilçesinde inşa ettiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanırken, tesiste her gün 1500 metreküp su arıtılıyor.

Haberler 05.04.2017 - 07:35 Son Güncelleme : 05.04.2017 - 07:36

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüünün, kentin tarihi ve kültürel dokusu nedeniyle iç turizmin gözde ilçelerinden biri olan Eilde inasna balad Biyolojik Atksu Artma Tesisi tamamland. Tesis, Eilin hemen giriinde yer alan bölgede 6.5 dönüm arazi üzerine kuruldu. 2041 yl hedeflenerek 15 bin nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen tesisin sözleme bedeli 4 milyon 654.655 TL olarak gerçekleti. Tesisin proje bedelinin yüzde 50si ller Bankasnn SUKAP Program çerçevesinde verdii hibeyle, yüzde 50si ise DSK Genel Müdürlüü tarafndan karland.

Günde 1500 metreküp pis su artlacak

Tesiste, 2 adet çökeltme havuzu, 2 adet havalandrma havuzu, çamur susuzlatrma binas, blower binas, dearj terfi merkezi, geri devir ve fazla çamur terfi merkezi, süzüntü suyu terfi merkezi, kaba zgara, havalandrmal kum tutucu ve idari bina ina edildi, 5 kilometrelik terfi hatt yapld. Hizmet vermeye balayan Eil Biyolojik Atksu Artma Tesisinde günde 1500 metreküp pis su biyolojik artma ilemlerinden geçiriliyor. Tesiste, çeitli artma aamalarnn ardndan pis su, temiz ve berrak bir ekilde tekrar doaya braklyor.

Temiz su Koruç Deresine akacak

Biyolojik olarak artlan su, Eilin güneyindeki Beyaz Toprak Mahallesinden eski baraj yolu, Aa Felçikan Mahallesi yolu altnda bulunan Koruç Deresine balanan Akar-Kuru dere menfezine veriliyor.

Ana Sayfaya Git