Atıl malzemeden üretim

Diyarbakır OSB'de atıl malzemeden üretilen kablolar 10 ülkeye ihraç ediliyor. Fabrika sahibi Veysi Cengiz "Bu yıl 3 milyon dolar hedefiyle geçen yıla göre yüzde 50 oranında artış sağlamak istiyoruz. Atıl malzemelerin ülke ekonomisine ve kent istihdamına katkı sağlaması bizi mutlu ediyor"

Haberler 20.04.2022 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-- Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bir fabrikada atl bakr tel ve plastiklerin geri dönüümüyle üretilen kablolar 10 ülkeye ihraç ediliyor.

Avustralya, Meksika, Msr, ran, Irak, Suriye, Türkmenistan, Hindistan, Malezya ve Lübnana ihracat yaplan fabrikann sahibi Veysi Cengiz, firmalarnn dededen kalma olduunu, üçüncü kuak olarak çalmaya devam ettiklerini söyledi.

Kentte 40 yldr hizmet verdiklerini, 50yi akn kiiye istihdam saladklarn anlatan Cengiz, bozulmu ve kullanlmayacak derecede olan bakr ve plastikleri geri dönüümle kablo haline getirdiklerini belirtti.

- Dönüüm için 50 farkl makine kullanlyor

Atklarn önce temizleme ileminden geçirildiini, bakr d metaller alnarak yüzde 99,9 orannda saflatrma ilemi yapldn aktaran Cengiz, öyle konutu:

Daha sonra bakr eritme ocanda 1160 derecede eriterek ham maddeye çeviriyoruz. Bakr, tel çekme makinelerinden geçirilerek inceltiliyor. Müterilerden gelen talep dorultusunda kabloyu inceltip kullanma sunuyoruz. Bakrn dönüüm ilemi için 50 farkl makine kullanlyor.

Ürünlerinin arlkl olarak tarm sektöründe, sondaj makineleri, derin kuyularn pompalar, motor bobinleri ve yüksek gerilim trafolarnda kullanldn dile getiren Cengiz, ürettikleri kablolarn yarsn yurt içine yarsn da yurt dna gönderdiklerini ifade etti.

Cengiz, Geçen yl 2 milyon dolarlk ihracat hedefini tutturduk. Bu yl 3 milyon dolar hedefiyle geçen yla göre yüzde 50 orannda art salamak istiyoruz. Atl malzemelerin ülke ekonomisine ve kent istihdamna katk salamas bizi mutlu ediyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git