Atilla Sur’da vatandaşlarla buluştu

Tarihi Sur ilçesinde vatandaşlarla bir araya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Hükümetimizin destekleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kontrolünde, Gazi Caddesi ve Yanık Çarşı'da yapılan yenileme çalışmasıyla Sur'un yeniden cazibe merkezi olması sağlanacak." dedi.

Haberler 26.07.2017 - 13:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, vatandalar ve esnaflarla bulumaya devam ediyor. Tarihi Sur ilçesinin Gazi Caddesine ticari taksi ile gelen Bakan Atilla, Yank çarya geçerek esnaflar ziyaret etti.

Bakan Atilla, ilçede halk ile bulutu, sorunlar ve talepleri dinledi. Esnaflara hayrl iler dileyen Bakan Atilla, yolda yürürken gördüü vatandalarla selamlat. Vatandalarn youn ilgisiyle karlaan Bakan Atilla, i yerlerinde esnaflarla beraber çay içti, sohbet etti.

çocuklarla yakndan ilgilenen Bakan Atilla, onlara simit alp ikram etti.

Daha sonra Gazi Caddesinde vatandalarla bir araya gelen Bakan Atilla, genç müzisyenlerin sokakta seslendirdii arklar dinledi.

Tarihi yapya uygun mimari bir bütünlük salanacak

Tarihi Sur ilçesinin önemine dikkat çeken Bakan Atilla, öyle konutu: Hükümetimizin destekleri, çevre ve ehircilik Bakanlmzn kontrolünde, Gazi Caddesi ve Yank çarda yaplan yenileme çalmasyla Surun yeniden cazibe merkezi olmas salanacak. Diyarbakra ve Sura yakr sokak salklatrma, çary yenileme çalmalaryla kentin tarihi yapsna uygun mimari bir bütünlük salanacak. Esnafmzn da yaplan çalmalardan memnun kalmas bizi ayrca mutlu etmitir. Surun eskisinden daha iyi bir konuma gelmesi kültürel mirasmzn korunarak tüm Diyarbakrllarn hayal ettii Surun açk hava müzesi olma yolunda yaplan bu yatrmlarn yakn bir dönemde turizmde de olumlu dönülerin olmasn salayacaktr. Her zaman Sur esnafmzn yannda olduk ve bu desteimiz devam edecek.

Diyarbakrda büyük sorunlar çözüyorsunuz

Vatandalar ise Bakan Atillann göreve geldii günden beri kent için faydal hizmetleri hayata geçirdiini belirterek, Diyarbakrda büyük sorunlar çözüyorsunuz. Halk için çalan Belediye Bakanmz, bizimle sürekli görüüyor. Bu durumdan memnunuz. Büyükehir Belediyesinin yapt her hizmet, halkn beklentilerine cevap veriyor. Cumali Bakanmza kente yapt hizmetlerden dolay teekkür ederiz. dedi.

Ana Sayfaya Git