Avrupa'da birinciyiz

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, "Türkiye olarak tarımsal hasılada Avrupa'da 1'inci, dünyada 7'nciyiz. Bu tablo, geçmişte tarım arazilerimizi iyi kullandığımızı göstermesi açısından önem arz ediyor." dedi.

Haberler 27.03.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Mardine gelen Aksu, Kzltepe ilçesindeki bir düün salonunda muhtarlar, kanaat önderleri ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile bir araya geldi.

Aksu, dünyann ve teknolojinin hzla gelitiini belirterek, Türkiyenin de tarmdan saniyeye bu hza ayak uydurmaya çaltn söyledi.

Cumhurbakanl hükümet sistemi ile yeni bir dönem baladn dile getiren Aksu, bu sayede hizmetlerin daha iyi bir ekilde yürütüleceini aktard.

Türkiye olarak tarmsal haslada Avrupada 1inci, dünyada 7nciyiz. Tarmsal toprak varl olarak dünyada 17nci sradayz. Bu tablo, geçmite tarm arazilerimizi iyi kullandmz göstermesi açsndan önem arz ediyor. diyen Aksu, bunun da yeterli olmadn, daha iyiye ulamak için çok çalacaklarn dile getirdi.

Avrupada 1inci, dünyada 7nciyiz

Aksu, küçükba hayvan ve süt sr varlnda Avrupa Birliinde 1inci, büyükba hayvan varlnda da Fransann ardnda 2nci olunduuna iaret ederek, Her zaman daha ileriyi hedeflemi bir millet olarak bugün bulunduumuz yeri beenecek miyiz? Elbette hayr. Her zaman daha iyiyi, her zaman en doruyu hedefleyeceiz. diye konutu.

Bakanlk olarak bitkisel ve hayvansal üretimin artmas için önemli destekler sunduklarna iaret eden Aksu, unlar kaydetti:

Ülkemizde tarmsal desteimiz yüzde 700 artla, 1,7 milyar liradan, 14,5 milyar liraya yükselmitir. Bunun sonucunda bitkisel üretimimiz yüzde 22 artla 98 milyon tondan 120 milyon tona, süt üretimimiz yüzde 146 artla 8,4 milyon tondan, 21 milyon tona yaklamtr. Krmz et üretimimiz yüzde 167 artla 421 bin tondan 1 milyon 126 bin tona, tavuk eti üretimimiz yüzde 200 artla 700 bin tondan 2,1 milyon tona çkmtr. Yumurta üretimimiz ise yüzde 66 artla, 11,6 milyar adetten 19,3 milyar adede ulamtr. Bitkisel ve hayvansal üretim miktarmz daha da artrmak için bu yln destek miktarn geçen seneye göre yüzde 11 arttrarak 16,1 milyar liraya çkardk.

Her zaman halkn emrinde olmay sürdüreceklerini aktaran Aksu, Mardinin bereketli topraklarnn en ksa sürede suyla buluacan, ylda bir deil 3 ürün alnacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git