Avrupa'da en ucuz doğalgaz Türkiye'de

Eurostat'a göre, Türkiye geçen yıl aralarında 21 Avrupa Birliği ülkesi ile Moldova, Makedonya ve Sırbistan'ın bulunduğu listede konutlarda en ucuz doğalgaz tüketen ülke oldu. Geçen yıl konutlarda en pahalı doğalgaz İsveç’te satıldı.

Haberler 12.08.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, aralarnda 21 Avrupa Birlii (AB) ülkesi ile Moldova, Makedonya ve Srbistann bulunduu listede geçen yl, konutlarda en ucuz doalgaz tüketen ülkeler arasnda ilk srada yer ald.

AA muhabirinin, Avrupa statistik Ofisinin (Eurostat) son verilerinden derledii bilgilere göre, Türkiye 2017de konutlarda kullanlan 1 kilovatsaat elektrik edeeri gaz için 2,4 avro/cent ödeyerek en ucuz doalgaz tüketen ülke oldu.

Ayn listede, en ucuz doalgaz fiyatlarnda Türkiyeyi geçen yl konutlarda kilovatsaat bana ödenen 3 avro/cent ile Romanya ve Moldova, 3,4 avro/cent ile Srbistan ve 3,5 avro/cent ile Bulgaristan izledi.

Listedeki 25 ülke arasnda geçen yl konutlarda kilovatsaat bana en pahal doalgaz ise 11,9 avro/cent ile sveçte satld. sveçi 9,6 avro/cent ile rlanda, 9,3 avro/cent ile Portekiz, 8,8 avro/cent ile Danimarka ve 7,9 avro/cent ile Holllanda izledi.

ELEKTRKTE TÜRKYE DÖRDÜNCÜ

Geçen yl aralarnda 24 AB ülkesi ile Türkiye, Norveç, zlanda, Kosova, Srbistan, Makedonya, Moldova ve Karadan bulunduu listede, konutlarda kilovatsaat bana en ucuz elektrik tüketen ülke 6,5 avro/cent ile Kosova oldu. Kosovay 7,3 avro/cent ile Srbistan, 8,1 avro/cent ile Makedonya takip etti.

Türkiye listedeki toplam 32 ülkenin arasnda geçen yl konutlarda kilovatsaat bana en ucuz elektrii tüketen dördüncü ülke konumunda yer ald. Türkiyede konutlarda kullanlan elektrik için kilovatsaat bana 9,5 avro/cent ödendi. Bulgaristan, elektrikte kilovatsaat bana 9,7 avro/cent ile Türkiyeyi izledi.

Listedeki 32 ülke arasnda geçen yl konutlarda kilovatsaat bana en pahal elektrik ise 28,4 cent ile Belçikada satld. Bu ülkeden sonra pahal elektrik tüketiminde 26,6 avro/cent ile Danimarka, 23,5 avro/cent ile Portekiz, 21,1 avro/cent ile rlanda ve 19,3 avro/cent ile Avusturya geldi.

Ana Sayfaya Git