Avrupaya ihracat!

Batmanlı girişimci Kovid-19 pandemisinde Avrupa'ya ihracata başladı Batman'da 3 yıl önce ambalaj fabrikası kuran girişimci Cemal Kaya, salgın dolayısıyla üretimine başladığı tek kullanımlık önlükleri Almanya, Portekiz ve İngiltere'ye ihraç ediyor

Haberler 24.09.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanl giriimci Cemal Kaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde ürettii tek kullanmlk önlükleri Avrupa ülkelerine satyor.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin kalknmas ve isizliin azaltlmas amacyla yürürlüe konulan tevik uygulamasndan yararlanan Kaya, Batman Organize Sanayi Bölgesinde 30 kiinin istihdam edildii 3 bin metrekare kapal alana ambalaj fabrikas kurdu.

Ürettii 15 çeit plastik poet ve ambalaj ürünlerini yurt içindeki firmalara satan Kaya, dünyay etkisi altna alan Kovid-19 salgn dolaysyla ekonominin durgunlat dönemde krizi frsata dönütürdü.

Cemal Kaya devletin bölgeye yatrm yapan giriimci ve firmalara büyük destek sunduunu belirterek, kendisinin de tevik uygulamasndan yararlanarak iini büyüttüünü söyledi.

Devletin yatrmcya bata arsa olmak üzere sigorta ve vergi indirimi, makine ve ekipman destei sunduunu vurgulayan Kaya, ayrca Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresinden (KOSGEB) kredi aldklarn kaydetti.

Kovid-19 salgn dolaysyla tüm dünyada bir ekonomik durgunluk yaandn aktaran Kaya, firma olarak krizi frsata dönütürdüklerini dile getirdi.

Kaya, yurt dndan gelen talep üzerine tek kullanmlk önlük üretmeye baladn belirterek, öyle konutu:

Pandemi sürecinde insanlarn tek kullanmlk ürünlere arlk verdiini gördük. Biz de tek kullanmlk önlükler üretip Almanya, Portekiz ve ngiltereye ihraç etmeye baladk. Bir nevi pandemiyi frsata dönütürmü olduk. Bu da ihracata yönelik ciddi bir adm oldu. Ayrca maskeler de tek kullanmlk olduu için maskeleri de poete koymaya baladk. Bunlar da çok talep ediliyor. Hedefimiz ürünlerimizi Avrupadan sonra Orta Dou ülkelerine de ihraç etmek.

- Firmalar Batmana yatrm yapamaya davet etti

Kaya, 30 içi çaltrdn, fabrikann ikinci etabnn tamamlanmasyla istihdam 100e çkarmay arzuladn dile getirerek, Giriimcileri Batmana yatrm yapmaya davet ediyorum. Bölgemiz huzur ve güven ortam konusunda Türkiyenin en iyi bölgelerinden biri olacak. Batman Sanayi Bölgesinde 150ye yakn üretim tesisi var. Tevik uygulamasndan faydalanmak firmalara büyük katk sunuyor. dedi.

Ana Sayfaya Git