Avuçlarını yalatacağım

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bayram öncesi kurban fiyatlarını artırmak isteyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi. Art niyetli kişileri ters köşeye yatıracağını belirten Fakıbaba, "Hayvan, et fiyatı yükselecek diyenler hayal kırıklığına uğrayacak, fırsatçılara avuçlarını yalatacağım" dedi.

Haberler 10.08.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GIDA Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, önceki gece anlurfadan yayn yapan Güneydou TVnin canl yaynna konuk oldu. Ankarada yaplan ve Ömer Kapaklnn sunduu programa katlan Fakbaba, bakan oluu ve gündeme ilikin konularda açklamalar yapt. Kendisinin her zaman hizmet için çabalayacan anlatan Fakababa, Faruk çelikten ald bakanlk bayran daha yukarlara tamak için gece gündüz çalacann mesajn verdi.

BAKAN OLDUUMU TELEVZYONDAN ÖRENDM

Babakan Binali Yldrmn yeni kabineyi açklad srada meclisteki odasnda olduunu ve ismini televizyondan duyduunu belirten Fakbaba öyle konutu:

Benim için hiçbir zaman makam ve mevki önemli olmad. Kabine açklanrken de ismimin söyleneceini kafamdan hiç geçirmedim. Odamda televizyon izlerken ismim söyleyince garip bir his oldu. Sevinmedim desem, ya da çok sevindim desem yalan olur, öyle durup baktm. Danmanm heyecanland ben de kendisini smail heyecanlanma dedim. O srada bu yükün üstesinden gelmek için dua ettim. Salk Bakan olsam armazdm ama, Tarm Bakan olunca 80 milyonun yükünü omuzlarmda hissettim. Ama ben hizmet adamym, geçmite bahekimlik ve belediye bakanl görevlerini nasl samimi ekilde yaptysam, bakanl da ayn ekilde yapacam.

AVUçLARINI YALAYACAKLAR

Kurban bayramnn yaklamasyla birlikte ortaya çkan söylentiler ile kurban fiyatlarn yükseltmek isteyen frsatçlara izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Fakbaba öyle dedi:

Son zamanlarda; hayvan alm serbest olacak, Avrupada imdiden hayvan fiyat artt denildiini duyuyorum. Bunu söyleyen frsatçlar beni tanmyorlar. Ben öyle ters köeye yatrrm ki hiç neye uradklarn arrlar. Ben gerçek üreticinin, tüketicinin ve ticaret yapann yanndaym. Frsat kollayp yarn naslsa etin ve hayvann fiyat yükselecek diyenler hayal krklna urayacak. Bo konumuyorum, frsatçlara avuçlarn yalatacam. Namuslu insanlar da dua edecek.

Ana Sayfaya Git