Ayakçı olarak başladı patron oldu

Diyarbakır’da 11 yaşında ayakçı olarak başladığı tekstil sektöründe 32 yıl sonra kendi iş yerini açan Remziye Humartaş, hedefinin önce Türkiye’ye sonra da dünyaya açılmak olduğunu ifade etti.

Haberler 31.01.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde yaayan 45 yandaki Remziye Humarta, 11 yanda ayakç olarak balad tekstil sektöründe 32 yl sonra patronluk koltuuna oturdu. Sektörde geçen sürede çok skntlar çektiini birkaç kez erkek ortaklarla i yeri açma denemelerinin olduunu ancak baarszlkla sonuçlandn ifade eden Humarta, en sonunda kendi i yerini açmaya karar verdiini ve kendi öz kaynaklaryla i elbiseleri diken bir atölye açtn belirtti. Tekstil sektörü çalanlarnn yaklak yüzde 70inin kadnlar olduunu ancak tekstil sahiplerinin hep erkekler olduunun altn çizen Humarta, kadnn kendine güvenmesi halinde her eyi baarabileceini kaydetti.

çocukluumdan beri bu sektörde çalyorum

çocukluundan beri tekstilin içinde olduunu söyleyen Humarta, Ortaclktan, ayakçlk diyoruz biz ona oradan baladm. çocukluumdan beri yaptm bir i, 11 yanda baladm. Atölyelerde çaltm ondan sonra ihracat üzerine çaltk ve sonrasnda da tekrar atölyelere döndük. En son 2014 ylnda kendi i yerimi açmaya karar verdim. Önce farkl iki ayr ortaklk yaadm. En son kendi bama açmaya karar verdim ve 1 yldr kendi bama atölye açtm. Kendi öz kaynaklarmla hiçbir destek almadm. uanda 4 kadn arkadala çalyoruz. Bu ekilde ii sürdürüyoruz dedi.

Kadnn patron olabileceini toplum çok fazla kabullenmiyor

lk devrald i yerinin i elbiseleri ürettiini ve orada çalt için kendisinin i elbiseleri üretimine baladn belirten Humarta, Her eyi bir arada çalmak biraz daha mantkl. Yeleinden elbisesine kadar, doktor, hemire elbiseleri, her kalem her kumatan çalma olabiliyor. Montundan su geçirmez petamalna kadar hepsini yapabiliyorsunuz. lk baladmda müteri gelmiti hesab kestik, anlatk. Fiyatta anlatk tam peinat verecei srada Patronunuzla görüebilir miyim? Onunla görüeceim ondan sonra dedi. Neden diye sorduumda Son karar onunla vermek istediini söyledi. Sürekli karlarnda erkek patronlar görmeye altklar için o noktada Patron benim, anlatn kii de benim dedim. Erkek patronun yok mu? dedi ben de Erkek patron yok dedim. Bu aklmda sürekli kalan bir ey. Kadnn patron olabileceini toplum çok fazla kabullenmiyor. Ondan dolay zorlu bir süreç yayoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git