Bağ-Kur’lu esnafa sağlık düzenlemesi müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bağ-Kur’lu esnafımızın sağlık hizmeti alabilecekleri yeni bir düzenlemeyi inşallah parlamentomuzdan en kısa zamanda geçirebilmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Haberler 12.06.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliinin (BESOB) düzenledii iftar programna katld. ftarda konuan Bakan Müezzinolu, Bugün genç isizlerimiz var özü itibariyle baktmzda bu gençlerin büyük çounluu üniversite mezunu, her yata 1 milyon 250 bin genci ve güçlü bir potansiyeli olan bir ülkenin mensuplaryz. Siyasi istikrar ekonomik istikrar, ekonomik istikrar büyümeyi ve gelimeyi orta ve uzun vadeli projeleri yapabilmeyi önümüze getiriyor. Önümüzdeki dönemde orta ve uzun vadeli projelerimizle özellikle gençlerimizin yeni yeni meslek alanlarnda, giriimci olabilmeleri onlar küçük esnaf ve yarnn büyük esnaf sanatkarlar olabilmeleri adna onlarla bir arada olacak onlarn yannda olup destekleyeceiz dedi.

ESNAFA SALIK MÜJDES

15 Temmuz sonras, olumsuz koullar nedeniyle kamuya vergi ve SSK prim borçlar olan 1 milyon 300 bin esnafn devlete 13 milyar liralk borcunun yeniden yaplandrlmasyla ilgili yasal düzenlemenin TBMMden geçtiini ifade eden Müezzinolu, artk müracaat dönemine girdiklerini belirtti. Esnafn devlete olan borç yükünden kurtarmas için bu yaplandrmaya duyarl olmalarn isteyen Bakan Müezzinolu öyle konutu:

Bu yaplandrmayla bir taraftan borçlarn öderken, dier taraftan da gelecee olan umutlarn ve güvenlerini arttrarak devam edecekler. Esnaf ve sanatkarmz bu zor dönemlerde veya baz mesleklerin giderek kayboluyor olmasndan, farkl nedenlerden zora ve skntya dümü Ba-kurlu esnafmzn salk hizmeti almakla ilgili oluan sorunlarn oluturan yasal düzenlemeyi önümüzdeki hafta parlamentoya getireceiz. Borçlar sebebiyle salk hizmeti alamayan yl bandan itibaren böyle bir sknt balad. Ba-kurlu esnafmzn salk hizmeti alabilecekleri yeni bir düzenlemeyi inallah parlamentomuzdan en ksa zamanda geçirebilmeyi arzu ediyoruz.

Ana Sayfaya Git