Bağlar sevinçli

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki "riskli alan" ilan edilen 53 dönümlük bölgenin "kentsel dönüşüm" kapsamına alınması sevinçle karşılandı.

Haberler 02.10.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakan kararna göre, Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesi snrlar içerisindeki belirlenen bölge, riskli alan ilan edildi.

Kararn ardndan mahalle sakinleri, projeyle binalarnn yenilenip, modern bir görünüme kavuacak olmasnn mutluluunu yayor.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, AA muhabirine yapt açklamada, sokaklarn çok dar olmas nedeniyle olas bir depremde mahalledeki baz sokaklara ambulans ve itfaiye araçlarnn giremeyeceini belirtti.

Bölgede çok sayda metruk binann da bulunduuna iaret eden Beyolu, 18 ayda 250 metruk yapy yktk. Ayn zamanda bu metruk yaplar ciddi bir tehlike arz ediyordu. O metruk binalar yktk, temizledik, çocuklarmza park olarak deerlendireceiz. dedi.

Kentsel dönüüm projesiyle ilçenin hak ettii yenilie kavuacan aktaran Beyolu, Balar, Türkiyede kentsel dönüümü hak eden ilk yerlerden biridir. diye konutu.

Dönüümün yaplaca alanla ilgili bilgi veren Beyolu, unlar belirtti:

lk etapta 53 bin metrekarelik ve 1354 yapnn olduu yerde kentsel dönüüm balatlacak. Eski Balarn yerine yollar, parklar, kültürel ve spor alanlaryla, çocuklarn oyun yerleriyle modern bir Balar gelecek. Tabii bu 1-2 yl zarfnda olmayacak. Devlet buna el att, bu devam edecek. Belki 5, belki de 10 ylda bitecek ama sonunda Balar hak ettii güzellie kavuacak. 250 bin insann yaad eski Balarda çocuklar için park alan yoktu. Dolaysyla böyle bir yerde elbette ki sknt olur. Kentsel dönüümle modern bir ehir kurulacak ve halkmz da hak ettii deeri alacak.

- Yeni bir Balar ortaya çkacak

Kaynartepe Mahalle Muhtar lhami Altun da çarpk yaplamadan ihtiyaç durumunda ambulans, itfaiye ve polis araçlarnn istenilen yere ulamada zorlandn belirterek, unlar söyledi:

Ambulans giremedii için hastay dier sokaa tamak zorunda kalyorduk. Bu tür sorunlarmz çoktu imdiye kadar. nallah bunlarn hepsi kentsel dönüümle beraber gidecek. Ne kadar erken biterse halk o kadar çabuk sevinir.

Dönüümle parklar yaplacan, okul ve cami çevresinin daha temiz olacan ifade eden Altun, Yeni bir Balar ortaya çkacak. u anki projeye göre çok güzel bir ilçe ortaya çkacak. Tabii ki bu da Sayn Cumhurbakanmzn sayesinde olacak. Allah kendilerinden raz olsun. Yeni gelen valimizin çok çabas var. dedi.

Altun, Mahalleliler adna sayn Cumhurbakanmza da teekkür ediyorum. Bu müjdeyle bizi sevindirdi. Ne kadar erken olsa o kadar seviniriz. dedi.

Mahalle sakini Mehmet Kaya ise kentsel dönüümün olmasn çok istediklerini vurgulad.

Hiçbir ekilde sosyal alanlardan faydalanamadklarn, bundan dolay karar olumlu karladklarn dile getiren Kaya, Bu karardan dolay Cumhurbakanmza ve Belediye Bakanmza da teekkür ediyorum. Kendisi bakan seçildiinden beri en az 20 sefer esnafmz ziyaret etti. Biz daha önce inanmyorduk böyle bir kentsel dönüüme fakat sonradan gördük ki belediye bakan çaba sarf etti ve baard. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git