Bahçesine güneş panelleri kurdu!

Elektrik faturalarından kurtulmak için evinin bahçesine güneş panelleri kurdu

Haberler 22.07.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde Süleyman Dayan (53), bahçesine 40 bin lira maliyetle kurduu güne panelleriyle evinin elektrik ihtiyacn karlyor.

lçenin Esenyurt Mahallesinde yaayan ve çiçekçi dükkan ileten Süleyman Dayan, evdeki elektrik maliyetini düürmek amacyla proje hazrlad. Dayan, yapt aratrmalarn ardndan evinin bahçesine 230 kilovat elektrik üretecek 12 güne paneli kurdu. Yaklak 40 bin lira maliyetle kurduu güne panelleriyle evinin elektrik ihtiyac karlayan Dalyan, elektrik faturalarn ksmak ve sürekli yaanan elektrik kesintileriyle ilgili böyle bir yönteme bavurduunu belirtti. Dayan, Hem elektrik faturalar çok geliyordu hem de çok fazla elektrik kesintileri oluyordu. Bazen elektrik voltajlar çok düüyordu. Böyle olunca elektrikli ev aletleri zarar görüyordu. Bu kesintilerden dolay ben de böyle bir yola bavurdum dedi.

GÜNE ENERJS PANEL

Yllardr bu konuda aratrma yaptn anlatan Dayan, Yllardr aratryordum. Maliyeti biraz yüksekti. O yüzden kuramyordum. imdi müsait oldum bu panelleri kurdum. u an gayet memnunum 3 gündür kesintisiz bir biçimde kendi enerjimi kullanyorum. lerleyen zamanlarda biraz daha güçlendirip uzun vadeye yaymay düünüyorum. Fazla elektrik faturas ödüyordum tabi kn daha fazla oluyordu. Kurduum sistem ile güne olmaynca da güne ald süre içerisinde yüzde 30 enerji salyor. Onu da tasarruflu kullanrsan yetiyor. Akülerle depolama sistemi de kurdum diye konutu.

Ana Sayfaya Git