Bakan açıkladı! Hepsi ‘e-devlet’e geçiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 4 binin üzerinde kamu kurum ve kuruluşunun işlemlerinin yıl sonuna kadar e-devlete geçirileceğini söyledi.

Haberler 03.03.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, 4 binin üzerinde kamu kurum ve kuruluunun ilemini e-devlet üzerinden verebileceini tespit ettik. Hedefimiz bu sene sonuna kadar bütün kurum ve kurulularn verdii her türlü hizmeti e-devlet kaps üzerinden insanmza verebilir hale gelmemiz dedi.

5GDE ÖNCÜ OLMAK

Bakan Arslan, Barselonada düzenlenen Dünya Mobil Kongresinde bir grup gazeteciye deerlendirmede bulundu. Arslan, 36.5 milyon e-devlet kaps üzerinde kullanc says var. Erikin nüfusun 70i abone durumda. 418 kurum, kuruluun 2 bin 800 ilemini e-devlet kaps üzerinden yapabilmemiz önemli dedi.

Arslan, dünyada hedefin 2020de 5G iletiimine geçmek olduunu belirterek, 5Gye geçen öncü ülkelerden olmak istiyoruz. Standart belirleme de dahil kural koyucu ülkelerden olalm. Gelitirilen ürünler sonucunda böyle bir uygulamay hayata geçirebilmek gerekiyor. Kongrede geni katlmla yer alma sebebi bu dedi.

CANKURTARAN TÜNEL ULAIMA AçILDI

Öte yandan, Karadenizi Dou Anadolu üzerinden rana balayan Artvin-Rize-Ardahankarayolundaki Cankurtaran Geçidinde ina edilen tünel, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak tarafndan ulama açld.

Bakan Arslan, tünel üzerinden Karadenizin ç Anadoluya kestirme olarak balanacan söyledi. Önemli bir tüneli hizmete sunduklarn ifade eden Arslan, 5 bin 200 metrelik Cankurtaran tünelleri iki gidi, iki geli çift tüp ama bu güzergah üzerinde üç tane tünelimiz, dört tane viyadüümüz, dört tane de köprümüz var. Toplam yaklak 14 kilometre iki gidi, iki geli güzergah bugün itibaryla hizmete sunmu oluyoruz. Bu tünellerle beraber güzergah 12 kilometre ksaltm olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git