Bakan açıkladı! 300 bin kişiye istihdam sağlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Ocak ayından bugüne yaklaşık 300 bin kişiyi İŞKUR aracılığıyla özel sektörde işe yerleştirdik. Bu sayının ne mutlu ki 3'te biri kadınlarımız, yine 3'te biri de gençlerimiz" dedi.

Haberler 11.04.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasnn (MESS) 47. Olaan Genel Kurulunda, ülkeye her alanda ciddi katklar olan Sakp Sabancy ölümünün 15. yl dönümünde rahmetle ve minnetle andn söyledi.

Hükümetler ve bakanlk olarak son 17 ylda, iveren ve içi sendikalaryla sosyal diyalou güçlendirmeye her zaman öncelik verdiklerini, otomotiv, beyaz eya, demir-çelik dökümü bata olmak üzere metal sanayisinde üretim ve istihdamn artrlmasn her zaman desteklediklerini vurgulayan Selçuk, 60 yllk birikimiyle MESSi sanayi sektöründeki baarlaryla özellikle sürdürülebilir kalknma hedeflerinin tayc gücü olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiyeye kar gerçekletirilmek istenen antidemokratik giriimlere, 15 Temmuzla birlikte balayan ekonomik manipülasyonlara ramen 2002den bu yana yllk ortalama yüzde 5,6 orannda bir büyümeye ulaldn dile getiren Selçuk, Ayn dönemde 15 milyar dolar olan metal sanayisinin dorudan veya ara mal üretimi yoluyla yer ald ihracat büyüklüünü 2018de 81,4 milyar dolar seviyesine yükselttik. Yine 2002de 20 bin olan metal sektöründeki i yeri saymz 78 bine, çalan saymz ise 225 binden 1 milyonu akn bir seviyeye yükseldi. Bu rakamlar ülkemizin sanayi sektöründeki potansiyelini ortaya koymas bakmndan son derece önemlidir. diye konutu.

stihdam teviklerini sürdüreceiz

Bakan Selçuk, Türkiyenin sahip olduu demokrasi tecrübesiyle önemli bir seçimi daha geride braktn belirterek, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ifadesiyle önümüzdeki 4,5 ylda üretime ve istihdam artrmaya odaklanlmas gerektiini vurgulad.

Bakanlk olarak, istihdam teviklerini sürdüreceklerini belirten Selçuk, ekonomik kazanmlar toplumun tüm kesimlerine yanstmaya devam edeceklerini, küresel hedeflere ulamak için uygulamaya koyulan pek çok reformla, teviklerle i dünyasna katkda bulunarak, i insanlarnn finansmana eriimini kolaylatrdklarn aktard.

KOBlere sektör kst olmakszn 25 milyar lira kredi hacmi sunarak, deer üreten, yerli ve milli üretimde atlm yapan bir Türkiye için çaltklarn, ayn zamanda hayata geçirilen reformlarn sonucunun uluslararas göstergelere de yansdnn görüldüünü vurgulayan Selçuk, Dünya Bankasnn her yl yaymlad Yapma Kolayl endeksine göre, Türkiyenin geçen yl i yapma kolaylnda 190 ülkede 43. sraya kadar yükseldiini, bu iyilemenin son 15 senenin rekoru olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git