Bakan açıkladı: Asgari ücretlilere güzel haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 9 ay boyunca uygulanan asgari ücrete desteğin bu yıl da devam edeceğini belirtti.

Haberler 22.02.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, geçen yl 9 ay uygulanan asgari ücret desteini bu ylda sürdüreceklerini söyledi.

Bir dizi ziyaretler ve açllar için Kahramanmaraa gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Kahramanmara Ticaret ve Sanayi Odas tarafndan düzenlenen Ticaret-Sanayi Sektörü ile stiare ve Deerlendirme toplantsnda bir araya geldi. Toplant, bir dakikalk sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Selamlama konumalarn ardndan kürsüye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, geçen yl 9 ay uygulanan asgari ücret desteinin bu ylda devam edeceini söyledi.

ASGAR ÜCRET DESTE

Bakan Varank, konumasnda unlar kaydetti: Sanayimiz nitelikli istihdam ihracatn ve güçlü büyümenin lokomotifi. Bizde sektörü desteklemek adna çok somut admlar atyoruz. Cumhurbakanmzn reel sektöre dönük çok somut müjdeleri oldu. lk defa ie alnacak her içinin, asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini iki yl boyunca devletimiz salyor. Geçen sene 9 ay uyguladmz asgari ücret desteini bu yl tüm yl boyunca uygulayacaz. Tüm iverenlerimiz sigorta pirim tevikleri kapsamnda 5 puan indirimden faydalanyorlar. Hükumetimiz geçen yl sadece asgari ücret ve 5 puan indirimi yoluyla iverenlerimize tam 16 milyar lira ödeme yapt iin istihdam boyutu ksaca böyle. Tabi sanayi alt yapsn daha da güçlendirmek için attmz admlarda var. Geçtiimiz hafta OSBlerle ilgili yeni bir düzenleme yaptk. Yeni bir yönetmelik çkardk. Böylelikle daha yatrmc bir yapya geçtik, arsa tahsislerinin süreçlerini hzlandrdk. Önümüzdeki dönemde yerlilemeyle ilgili admlarmz olacak. Yüksek ithal baml kurdaki dalgalanmalara kar sanayimizi direncimizi zayflatyor. Yerli kaynaklardan en iyi ekilde istifade etmek için, üretimi ithal bamln azaltmak istiyoruz.

Ana Sayfaya Git