Bakan Albayrak: '1 milyon yazılımcı' projesi sektörde nitelikli eleman ihtiyacını giderecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "1 milyon yazılımcı projesi sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını giderecek. Yazılımcıların sadece uzmanlaştıkları işe yönelerek daha verimli çalışmasına imkan sağlayacak ve ülkemize bu alanda arzu ettiğimiz yetkinliği sağlayacak" dedi.

Haberler 22.04.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Albayrak, Twitter hesabndan, 1 milyon yazlmc projemiz, Yeni Ekonomi Program Eylem Plan kapsamndaki istihdam projeleri içerisinde bizi en çok heyecanlandran proje olmutu. Tarihi bir istihdam hamlesi olan bu proje, Türkiyeye ve gençlerimize yazlmda çok daha ileri noktaya ulama imkan salayacak mesaj ile görüntülü video paylat.

ARA ELEMAN AçIIMIZ MEVCUT

Bakan Albayrak, uzun zamandr üzerinde çaltklar, Türkiyeye yazlm alannda tarihi bir kapasite kazandracak 1 milyon yazlmc projesinin tamamlandn ifade ederek, Dün Sayn Cumhurbakanmzn açklad bu proje kapsamnda gençlerimize online eitim ve yazlmc olma imkan salayacaz. Yazlm sektörü artk gelecein deil, bugünün en önemli i alanlarnn birisi haline geldi. Türkiyede bugün 140 bin civarnda yazlmc insan kayna mevcut. Bu sebeple yazlm alannda özellikle ara eleman açmz mevcut. Türkiye olarak büyük hedeflerimiz ve ideallerimiz var. Yazlmclk alannda büyük bir sçrama salarsak inann ki hedeflerimize ulamak çok daha kolay olacak. Türkiyede snrl sayda yazlmc bulunmas nedeniyle sistem analisti, sistem test uzman, proje yöneticisi, veri taban uzman, tasarm uzman, güvenlik uzman gibi birçok görevi ayn anda yürütmek zorunda dedi.

NTELKL ELEMAN HTYACINI KARILAYACAK

Bakan Albayrak, firmalarn sürekli bu alanlarda çaltracak insan kayna bulamadna dikkati çekerek, 1 milyon yazlmc projesi sektördeki nitelikli eleman ihtiyacn giderecek. Yazlmclarn sadece uzmanlatklar ie yönelerek daha verimli çalmasna imkan salayacak ve ülkemize bu alanda arzu ettiimiz yetkinlii salayacak ifadelerini kulland.

ÖZGEçMLER HAVUZDA BULUNACAK

Bakan Albayrak, bakanln gençlerin hizmetine sunduu proje kapsamnda, gençlerin bilgi teknolojileri ve iletiim kurumu bünyesindeki eitim portal üzerinden eitim alacan belirterek, 13 kategoride 46 bin 742 dakikadan oluan 37 eitimin u an hazr olduunu belirtti. Yl sonuna kadar eitim saysn yüzün üzerine çkaracaklarn kaydeden Bakan Albayrak, unlar söyledi:

Programa katlmak isteyenler internet üzerinden bavuru yapacak ve özgeçmi dolduracak. Online eitim programndaki algoritma, BG data, Block Chain, i zekas, iletim sistemi, mobil uygulama gelitirme, ofis programlar, oyun programlama, proje yönetimi, siber güvenlik veri taban ve web programlama alnnda derslerimize hemen ulaabilirsiniz. Genç arkadalarmzn ald her eitim ve baar derecesi hazrladklar özgeçmilere otomatik olarak ilenecek. Tüm bu özgeçmiler tüm firmalarn eriimine açk bir havuzda bulunacak. Yazlma ihtiyaç duyan irket ve firmalar buradan aradklar kriterlere uygun adaylar bulabilecekler. Eitimi bitiren arkadalar, bilgi güvenlii uzman, network uzman, proje yöneticisi, raporlama uzman, szma testi uzman, siber güvenlik uzman, sistem analisti, sistem uzman, test uzman, veri analisti, yardm masas uzman ve yazlm gelitirme uzman gibi birçok alanda i bulabilecekler.

BU ETMLER ALIN

Gençlere hitap eden Albayrak,Bu ileri eitimler sizler için hazrland. Tüm gençlere çarda bulunuyorum; ister lisede olsun ister üniversitede bu eitimleri aln. imdiden kariyer basamaklarnzda sizlere katk salayacak bu frsat deerlendirin. Evlerinizde kaldnz u dönemde önünüzde harika bir frsat var. Hem kendimizi hem de ülkemizi çamzn en büyük rekabet alan olan yazlm sektöründe en iyi noktaya tayalm. Unutmayn birlikte baaracaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git