Bakan Albayrak: 2,1 milyon vatandaşımıza 12,1 milyar liralık kaynak tahsis edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2,1 milyon ailemize bin liralık nakdi yardımları ulaştırdık. İnşallah çok yakın zamanda 4,4 milyon ailemizin tamamına yardımlar ulaşacak. Ayrıca bugün itibariyle 2,1 milyon vatandaşımıza toplamda 12,1 milyar liralık kaynak tahsis edilmiş oldu" dedi.

Haberler 16.04.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Twitter hesabndan paylat videoda, koronavirüs salgnna kar alnan önlemlerle ilgili açklamada bulundu. Ekonomik stikrar Kalkan kapsamnda devreye alnan tüm desteklerin insanlara ulamas için tüm kurumlarla seferberlik içinde çaltklarn belirten Bakan Albayrak, unlar söyledi:

Nakdi yardmlarmz balad. 2,1 milyon ailemize bin liralk nakdi yardmlar ulatrdk. nallah çok yakn zamanda 4,4 milyon ailemizin tamamna yardmlar ulaacak. Vatandalarmzn temel ihtiyaçlar için devreye aldmz 10 bin lira limitli temel ihtiyaç destei kapsamndaki tahsislerin cuma günü baladn ifade etmitim. Bugün itibariyle 2,1 milyon vatandamza toplamda 12,1 milyar liralk kaynak tahsis edilmi oldu. Halk bankamz da hz kesmiyor. 25 bin liralk esnaf destek finansmanmza bavuruda bulunan esnaf saymz 412 bin 714 oldu. Bu kapsamda süreci tamamlann esnaf saymz da 206 bin 959a çkt. Esnafmz için tahsis edilen toplam finansman rakam Paraf Kart ile birlikte toplam 6 milyar 737 milyon liray buldu. KOBlerimize ve sanayicilerimize sunduumuz e Devam desteine bavuruda bulunan firma saymz 67 bin 229 oldu. Bu firmalarn 39 bin 651inin süreçlerini neticelendirdik. Ve sanayicimize bu kapsamda imdiye kadar 36 milyar 326 milyon lira kaynak tahsis etmi olduk.

SÜSLÜ REKLAMLAR BU YAPILANLARI GZLEYEMEZ

Vatandalarn bu süreçte özel bankalarla sknt yaadn ve bunun farknda olduklarn ifade eden Bakan Albayrak, öyle dedi:

Bu dönemde vatandalara destek olmay geçtik, mevduatn bozduran, kredisini yaplandrmak isteyene fahi maliyetler çkarldn duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceimiz bir ey deil. Bu konunun titizlikle üzerine gideceimizin bilinmesini isteriz. Özellikle bu dönemde kimlerin özel bankalarn avukatlna soyunduunu da görmenizi istiyoruz. Uluslararas kurumlardan yardm isteme, ülkeyi nereye sürükleyecei belli olmayan para basma söylemlerinden sonra bu konudaki durularyla da dertlerinin millet olmadn bir kez daha gösterdiler. Baakehirdeki dev hastanenin yolunu yapmayp Adanada hiçbir araç gereç ya da tbb donanma sahip olmayan, sadece perdelerle ayrlm fuar alanna Sahra Hastanesi diyebilen bir zihniyetle muhatap oluyoruz. Milletin ihtiyac olan maskeyi stoklayanlar, gday saklayanlar neyse vatandatan toplad paray en çok da ihtiyaç olan böyle bir dönemde millete sunmak yerine stoklayanlar da ayndr. Süslü reklamlar bu yaplanlar gizleyemez.

EN BAARILI ÜLKELER ARASINDA OLDUK

Tüm ülkelerin, koronavirüs salgnnn ekonomiye etkileriyle mücadele etmeye çaltn ve destek paketleri tutarlarnn kamuoyuna yansdn ifade eden Bakan Albayrak, unlar kaydetti:

Ancak küresel fotoraf, söylenenlerin, ülkelerinin sorunlarna çözüm olmakta yetersiz kaldn gösteriyor. Fransada bu süreçte isiz kalanlarn saysnn 4 milyona yaklat, Amerikada nisan ay sonuna kadar 20 milyondan fazla kiinin süreçten dolay isiz kalaca tahmin ediliyor. Türkiye olarak koronavirüs salgnyla kur saldrlarnn etkilerini gidermek ve ekonomimizin baklk sistemini güçlendirmek adna youn bir mücadele verdiimiz dengelenme sürecinin sonunda karlatk. Dengelenme sürecinin kazanmlar sayesinde, Ekonomik stikrar Kalkan gibi kapsaml bir tedbir setini çok hzl bir ekilde devreye aldk. Salgnn ekonomik etkileriyle mücadelede, erken tedbir, hzl karar, etkin uygulama ve etkili bir mücadele sergiledik. Ve en baarl ülkeler arasnda olduk. nsanlarmzn ilerini kaybetmemesi için tüm imkanlarmzla i gücü piyasasnda istihdam destekledik. Hiçbir uluslararas kurum ya da kurulutan destek ya da yardm talebinde bulunmadan süreci yönetiyoruz. Bununla kalmyor, Türkiyenin efkat elini bu dönemde dünyann dört bir köesine uzatyoruz. nallah virüs sonras döneme de en iyi ekilde giren ülkelerin banda geleceiz. Türkiye olarak asla vazgeçmeyeceimiz hayallerimiz, milletimize verdiimiz sözlerimiz ve ulaacam büyük ve güçlü Türkiye idealimiz var. Bu dönemi çok iyi deerlendirecek ve gelecee emin admlarla ilerleyeceiz.

Ana Sayfaya Git