Bakan Albayrak: 23 yıl sonra Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "23 yıl sonra Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atıyoruz, sadeleşiyoruz. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı olsun" dedi. Ayrıca Albayrak, ekonominin adım adım yeniden yükseldiğini, Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminlerin yine boş çıkacağını söyledi.

Haberler 28.07.2020 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Albayrak, sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, Yeni bir dönem, yeni bir hafta, yeni bir balangç. 23 yl sonra Borsa stanbulda endekslerden iki sfr atyoruz, sadeleiyoruz. Tüm yatrmclarmza hayrl olsun ifadesini kulland.

EKONOMMZ ADIM ADIM YENDEN YÜKSELYOR

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, ekonominin adm adm yeniden yükseldiini, Türkiye ekonomisi üzerine yaplan kötümser tahminlerin yine bo çkacan söyledi.

Bakan Albayrak, Twitter hesabndan yapt açklamada, Ekonomimiz adm adm yeniden yükseliyor. Güven endekslerinin Temmuzda aylk bazda; hizmet sektöründe yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6 ve inaat sektöründe yüzde 11,6 yükselmesi sevindirici. Türkiye ekonomisi üzerine yaplan kötümser tahminler inallah yine bo çkacak dedi.

REEL KESM GÜVEN ENDEKS DE 8,1 PUAN ARTARAK 100,7 SEVYESNE çIKTI

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, sektörel güven endekslerindeki artn ardndan reel kesim güven endeksinin de 8,1 puan artarak 100,7 seviyesine çktn duyurdu.

Bakan Albayrak, Twitter hesabndan yapt açklamada, Temmuz verilerine maallah. Sektörel güven endekslerindeki artn ardndan reel kesim güven endeksi de 8,1 puan artarak 100,7 seviyesine çkt. Kapasite kullanm oran da temmuzda 4.7 puan artarak yüzde 70.7ye yükseldi. çarklar hep beraber daha hzl çevirelim dedi.

Ana Sayfaya Git