Bakan Albayrak: Tarım üreticilerine kredi yapılandırma imkanı getiriyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Tarım alanındaki tüm üreticilerimiz doğal afetler nedeniyle veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşarsa tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize yapılandırma imkanı getiriyoruz" dedi.

Haberler 10.01.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Doal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolay kredi geri ödemelerinde sorun yaayan, tüm tarmsal faaliyetleri devam eden üreticilere yaplandrma imkan getireceklerini belirterek, Yüzde 9 faiz oranyla 5 yla kadar uzun vade istiyorlard bizden, yeniden vadelendirebilecekler. dedi.

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Sivasta Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Sivas Dünyas ile Buluma Toplantsnda, tarmsal kredilerde faizin indirildiini ifade ederek, yüzde 9a kadar düen kredilerdeki faiz destei oranlarnda da deiiklie gittiklerini söyledi. Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren bu kararla Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatiflerinin 2022 yl sonuna kadar kullandraca düük faizli kredi limitleri ve kriterlerinin yeniden belirlendiini aktaran Bakan Albayrak, öyle konutu:

çFTçYE MÜJDELER VERD

Yüzde 9a kadar düürülen faizler, düük faizli iletmeler, 3 istisna dnda minimum yüzde 50 indirimli uygulanarak devreye giriyor. Eskiden minimum yüzde 25ti, bunu yüzde 50ye çektik. 9-4,5 olarak uygulanyor ama bir çok alanda, hayvanclkta belirli koullarn salanmas durumunda bu indirimler yüzde 100e kadar çkyor malumunuz. Yani bu sfr faizli kredi anlamnda. Yani 4,5, 2,25, hatta sfr manasnda. Özellikle hayvancln birçok alannda kullandrlan kredi limitlerini de artrarak çok önemli bir adm attk. Doal afetlerden etkilenen üreticilere kredi geri ödemelerinde yaplandrma müjdesi veren Berat Albayrak, unlar kaydetti:

Doal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolay kredi geri ödemelerinde sorun yaayan, tüm tarmsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize yaplandrma imkan getiriyoruz. çiftçilerimizin Ziraat Bankasndan kulland kredilerin tümü için önemli bir müjde. Yüzde 9 faiz oranyla 5 yla kadar uzun vade istiyorlard bizden, yeniden vadelendirebilecekler artk. Ziraat Bankas burada önemli bir yük alm olacak ve üreticilerimizin mevcut borçlarnn sadece bir tek sezonda edilecek tarmsal gelirlerle ödenmesindeki tüm bu zorluklar göze alnarak, ürün, zamanlama, iklim artlar borçlar en az 5 yllk bir süreçte piyasann çok çok altnda, çok daha düük bir faiz oranyla geri ödenmesiyle hepsini rahatlatacak yeni bir yaplanmann önünü açyoruz. Hayrl, uurlu olsun.

Ana Sayfaya Git