Bakan Albayrak: Tüm sektörleri kapsayan destek ve önlem uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Piyasaların likiditeye erişiminde en ufak aksaklık olmayacak şekilde önlemler alınmış ve alınacaktır. En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır" dedi.

Haberler 17.03.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Albayrak, Twitter hesabndan yapt açklamada, koronavirüs salgnnn Türkiye ekonomisine etkilerine kar hazrlkl hale gelmeyi öncelikli gündem olarak belirlediklerini bildirdi. Tüm kurumlarn dünyada alnan önlemleri, ortaya konulan öngörüleri analiz ettiini, olas senaryolara kar kendi alanlarna ilikin yol haritalarn hazrladn kaydeden Bakan Albayrak, Koronavirüs ile mücadelede olduu gibi ekonomik etkileri ile mücadelede de sorun küresel, mücadele ulusaldr. Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB), Türkiye hracatçlar Meclisi (TM), D Ekonomik likiler Kurulu (DEK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türk Sanayicileri ve nsanlar Dernei (TÜSAD), Müstakil Sanayici ve adamlar Dernei (MÜSAD), bata olmak üzere birçok sivil toplum kuruluundan ve sektör temsilcilerinden sürece ilikin deerlendirmeleri ve taleplerini aldk dedi.

KORUMA KALKANI OLACAK

Bakan Albayrak, Türkiyenin böyle süreçleri çok rahat bir ekilde atlatmann güvencesi konumunda olan; güçlü üretim altyapsna, düük borçlulua, kaliteli ve yetimi insan gücüne, ayrca dinamik bir iç pazara sahip olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Olas bir küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazr ve tedbirlidir. Milletimiz unu çok iyi bilsin ki, atlacak admlar Türkiye ekonomisi için olduu kadar Türkiye ekonomisinin gelecei ve hedefleri için de bir koruma kalkan olacaktr. Üretim ve istihdamn sekteye uramamas, i gücü piyasamzn korunmas süreçte birinci önceliimizdir. Piyasalarn likiditeye eriiminde en ufak aksaklk olmayacak ekilde önlemler alnm ve alnacaktr. En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktr. Atlacak admlar Sayn Cumhurbakanmz tarafndan bu hafta açklanacaktr. Ayrca kurumlarmz da gerekli admlar hafta boyunca atacaktr. Bu tedbirler dinamik tedbirlerdir. Süreçler yakndan takip edilecek ve gerekli noktada yeni tedbirler hzla uygulamaya sokulacaktr.

Ana Sayfaya Git