Bakan Albayrak'tan esnafa çifte destek müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Halkbank aracılığıyla esnafımız için çok önemli iki desteği devreye alıyoruz. Hazine destekli bu iki finansman aracını, hiçbir ayrım yapmaksızın, tüm esnafımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

Haberler 25.03.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Albayrak, koronavirüs salgnna kar alnan ekonomik tedbirler kapsamnda Twitter hesabndan açklama yapt. Bakan Albayrak, BirlikteBaaracaz hashtagi ile paylat mesajnda, Halkbank araclyla esnafmz için çok önemli iki destei devreye alyoruz. Hazine destekli bu iki finansman aracn, hiçbir ayrm yapmakszn, tüm esnafmzn hizmetine sunuyoruz. Ekonomik stikrar Kalkan ile i dünyamzn ve esnafmzn yanndayz ifadelerine yer verdi.

TOPLAM 50 BN LRA LMTL KRED VE KART DESTE

Albayrak, paylamnda Halkbank tarafndan tüm esnafa verilecek destein nasl olacana ilikin bir bilgilendirme grafiine de yer verdi. Buna göre esnafa, letme Finansman Destei ad altnda 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, 25 bin lira limitli ve hazine destei ile yllk yüzde 4,5 maliyetli kredi verilecek. Ayrca Paraf Esnaf Kart Destei ad altnda, esnaf ve sanatkarlarn mal ve hizmet almlarnda taksitli ve vadeli ilem yapabilecekleri, nakit aklarn düzenleyebilecekleri ticari kart imkan sunulacak. Bu destek 3 ay ödemesiz, 12 ay vadeli ve 25 bin liraya kadar limitli olacak.

TESK BAKANI PALANDÖKEN: TÜM BANKALARIMIZ ÖRNEK ALMALI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken de konuyla ilgili Twitter hesabndan açklama yapt. Palandöken, açklamasnda, Esnaf Destek Paketi kapsamnda Halkbankn esnafmz için uygulamaya koyduu yeni kredi modelini tüm bankalarmz örnek almal. Esnafa kullandrlacak 25 bin TLlik iletme kredisini dier bankalar da kullandrrsa piyasa ksa sürede rahatlayarak, ekonomimiz düzelme sürecine girer dedi.

Ana Sayfaya Git