Bakan Albayrak'tan flaş büyüme açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye küçülecek diyorlardı, son bir yılda yaşanan tüm gelişmeler rağmen 2019 yılını son çeyreğinde yüzde 6 büyüme ile kapattık." dedi.

Haberler 10.03.2020 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, yüzde 8,5lik enflasyon hedefini bu yl rahat ekilde yakalayacaklarn belirterek, bundan kimsenin üphe duymamas gerektiini söyledi.

Bakan Berat Albayrak, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezindeki Denizli Dünyas Bulumas programnda yapt konumaya, Bahar Kalkan Harekatnda ehit düen kahraman askerlere Allahtan rahmet dileyerek balad.

Yaral askerlere de acil ifa dileyen Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti ve onun kahraman ordusu, tpk tarihinde olduu gibi, bir kez daha bölgesinde huzur ve istikrar için tarihi bir sorumluluk üstlendi. dlibde artan insanlk dramna kar ortaya koyduumuz esiz mücadele ile çatmaszl hamdolsun saladk. dlibde olas bir insanlk felaketinin önüne geçtik. dedi.

Albayrak, Suriyedeki zalim rejimin aralksz sürdürdüü insanlk d zulmün sona ermesi için sürdürülen mücadelede, yabanc ülkelerin yan sra muhalefetin akla, manta smayan yalanlarna maruz kalndn belirterek, Maalesef muhalefet, milletin deerleri ile ters, sadece ve sadece devleti zayflatmak, içerde birlii beraberlii bozmak üzerine bir siyasetin temsilcisi haline geldi ama bunlara pabuç brakacak deiliz. Türk milleti insanln onurunu kurtarrken, içeride fitne odaklarna müsaade etmeyeceiz. ifadelerini kulland.

Son çeyrekten daha iyi bir büyüme görürseniz armayn

Son açklanan ekonomik verilerin Türkiyede güvenin arttn, yatrmlarn devreye alndn ve üretimde güçlü toparlanmann baladn gösterdiini anlatan Albayrak, Enflasyondaki kararl duru, hedeflediimiz yüzde 8,5lik bu yl hedefini de Allahn izniyle çok rahat bir ekilde yakalayacamz ortaya koyuyor. Bundan kimsenin üphesi olmasn. Ocak çok iyi geldi, ubat rakamlar gayet iyi. Bütçe, gelir, kapasite rakamlar tüm bu çerçevede, rakamlara baktmzda son çeyrek yüzde 6 büyümeden daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi görürseniz armayn. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Albayrak, ihracatçlar desteklemeye devam edeceklerini de bildirdi. thalat artracak gelimeleri gün gün yakndan takip ettiklerini belirten Albayrak, öyle devam etti:

thal cep telefonlar, beyaz eya, otomotiv, ithalata dayal eski Türkiyede, ithalata dayal tüketim ürünlerini biz taksit yaptrp uzun taksitli bir ekilde bunlara avantajl bir ekilde tüketim ortam salayaca artk yok. Taksit imkanlarn da yerli ve yabanc firmalarmz arasnda ayrtracaz. Ben niye ithal mala kendi finansman ve likidite kaynamla uzun vadeli finansman ortam salayaym? Yerli üreticilerin ürettii mallara bu imkan salamayacam da niye ithale salayaym?

Ayaklar yere salam basan bir ülke noktasndayz

Daha 1,5 sene öncesine kadar Türkiye batt yorumlarnn yapldn hatrlatan Albayrak, öyle konutu:

Biz kimseden bir kuru, bir dolar almadk, iimize baktk. Türkiyenin kapasitesine, bilançosuna, potansiyeline, tüm bu saldrlara, tweetlere, unlara bunlara, son 1 ylda 3 seçime ramen, dünya negatif ayrrken... Bugün küresel anlamda büyük bir Kara Pazartesi konuuluyor. Pozitif ayran, güçlü ekilde ayaklar yere salam basan bir ülke noktasndayz. Bu daha balangç. Daha da iyi olacak. Son 7 yldr, ülkemize kar gerçekletirilen her saldrda olduu gibi, Gezi, 17-25, 15 Temmuz darbe giriimi, terör eylemleri, Suriye, Irakta olanlar... Son 1,5 ylda ekonomik operasyonun tamamnda ülkemize kar enformasyon savann gerçekletirildiini görüyoruz.

Albayrak, AK Parti döneminde çalana, içiye, emekliye verilen haklarn hiçbir dönemde verilmediini belirterek, Biz AK Parti iktidar olarak milletine borçlu bir devlet teslim aldk ve 17 ylda geldiimiz nokta da ortada. dedi.

Vergi aff iddialarna cevap

Vergi aff geleceine yönelik iddialarn doru olmadn belirten Albayrak, unlar kaydetti:

Amaç ne? Yalan haberle ahlakl bir ekilde vergi disiplini oturmaya balayan vatanda ne yapmaya çalmak? Zaten vergi aff geliyor canm... yok. Biz ne dedik Vergi aff yok. Yaplandrmalar var, skntda olanlara destekler var. Baktlar ocak vergi rakamlar iyi geliyor, ubat da fena deil, bunlarn bütçe performans iyi gidiyor. Bunlar nasl sekteye uratrz? Sabahtan akama yalan... Bu çerçevede Aflar dönemi bitti demitik. Ben buradan birinci azdan birilerinin yalanna kanmama noktasnda bunu tekzip ediyorum.

Bakan Albayrak, küresel ekonomi ve finans piyasalarnn koronavirüs nedeniyle her gün biraz daha büyüyen bir belirsizlie doru ilerlediini ancak Türkiyede hastaln balad ilk günden itibaren en üst ciddiyette konuya yaklaldn ve önlemlerin alndn söyledi.

Ana Sayfaya Git