Bakan Albayrak'tan flaş kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'de yabancı yatırımcılarla görüştü. Albayrak, "Kıdem tazminatında tüm paydaşların mutlu olacağı bir formül üreteceğiz." dedi.

Haberler 17.04.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDye yapt ziyarette Bakan Donald Trumpla da sürpriz bir görüme gerçekletiren Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, ABD temaslarn deerlendirdi.

Albayrak, IMF toplantlarnda kota reformunun ele alndn ve ekim ayndaki toplantlara kadar çalmalarn tamamlanmasna karar verildiini söyledi.

BUGÜNE KADARK EN BAARILI ZYARET

Türkiye-ABD ilikileri konusunda, demir-çelik ürünlerine uygulanan ek vergiler ile Halk Bankas konularnn ele alndn anlatan Albayrak, yatrmclarla yapt toplantlara deinerek ziyaretini, Bugüne kadarkilerin en baarls olarak nitelendirdi.

Türkiye ekonomisinin son 6 aylk performansnn ciddi bir takdir gördüünü anlatan Albayrak, yln ilk çeyreinde Türkiyenin teknik resesyondan çktn gösteren veriler olduunu söyledi.

ENFLASYON HEDEFN ALTINDA KALACAK

Zor bir dönemi minimum hasarla atlattk diyen, en kötü dönemin geride kaldn vurgulayan Albayrak, yl sonu enflasyonunun, yüzde 15,9 oranndaki hedefin altnda kalacan belirtti.

STANBUL SEçMLER PYASA TARAFINDAN SATIN ALINDI

Albayrak, görümelerinde stanbul seçimleriyle ilgili sorularla karlap karlamadna yönelik sorular karsnda, resmi görümelerde konunun gündeme gelmediini belirtti. Baz yatrmclarn bu konuda sorular sorduunu anlatan Albayrak, Istanbul seçimleri ne olursa olsun piyasa tarafndan satn alnd dedi.

SEçMN TEKRARI YATIRIMLAR çN FARK YARATMAZ

Albayrak, Seçim tekrarlanrsa yatrmc tepkisi ne olur? sorusuna, Yatrmlarn artmas veya kesilmesi açsndan bir fark yaratmaz yantn verdi.

stanbul seçimleriyle ilgili spekülatif yorumlar olduuna dikkat çeken Albayrak, Kaybederse vermeyecek deniyor. Ankaray kim kazand ve u an kim yönetiyor. Vermediler mi diye konutu.

KIDEM TAZMNATI

Albayrak, yeni ekonomi paketinin en çok tartlan bal olan kdem tazminat konusunda da unlar söyledi:

Verilen mesajlarn doru okunmas lazm. Tüm paydalarn mutabakatyla bir süreç ileyecek. Daha ortada bir ey yok. Kdem tazminat çok sorunlu bir alan. çi, iveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceiz ki tüm paydalar mutlu olacak. Sabrl olalm. Tüm paydalarla adm atlacak.

Ana Sayfaya Git