Bakan Albayrak'tan ihracatçıya destek açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "İhracatçımızın, özellikle ithal ara maddelerinin Türkiye'de üretilmesini sağlaması önemli. Bu kapsamda bir strateji için bakanlık olarak sizlere gerekli desteği vermeye hazırız. Yatırımları ihracatı artırma, teknolojik ürün üretme ve cari açığı azaltma hedeflerine karşılık verip vermediğine göre değerlendirecek, karşılık verenleri önceleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Haberler 07.09.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, ihracatçlarn özellikle ithal ara maddelerin Türkiyede üretilmesini salamasnn önemli olduunu belirterek, Bu kapsamda bir strateji için bakanlk olarak sizlere gerekli destei vermeye hazrz. ifadesini kulland.

Bakan Albayrak, Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) Bakan smail Gülle ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Oldukça verimli geçtii aktarlan görümede, Türkiyenin ihracat hedeflerine ulamas için atlabilecek admlar detayl olarak ele alnd.

hracatçya destek

Görümede ihracatçlarn dövizi 180 gün içinde Türkiyeye getirme ve yüzde 80ini de bankada tutma zorunluluuna ilikin düzenleme de deerlendirildi. Bakan Albayrak, TMin düzenlemeye ilikin taleplerinin teblilerle karlanabileceini bildirdi.

Görümedeki ana gündem maddelerinden biri de ihracatn ithalat karlama orannn yükseltilmesi için arlk verilmesi gereken alanlar oldu. Bu kapsamda Albayrak, hracatçmzn, özellikle ithal ara maddelerin Türkiyede üretilmesini salamas önemli. Bu kapsamda bir strateji için bakanlk olarak sizlere gerekli destei vermeye hazrz. Yeni ekonomi yaklammzda, harcama ve yatrmlarmzda öncelikli 3 alanmzn birisi ihracat artrma hedefini karlamak olacak. Yatrmlar ihracat artrma, teknolojik ürün üretme ve cari aç azaltma hedeflerine karlk verip vermediine göre deerlendirecek, karlk verenleri önceleyeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, yeni dönemde özellikle Eximbankn çok daha etkin bir yapya kavuturulacan ve ihracatçya verilen destein daha ileri tanacan da kaydetti.

Ana Sayfaya Git