Bakan Albayrak'tan "Kalkınma Fonu" paylaşımı

"Girişimci ve yatırımcımızın yanındayız. Bölgesel kalkınmaya, teknoloji ve inovasyon alanlarına destek vermeyi hedefleyen 'Kalkınma Fonu' girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın hizmetine sunuldu"

Haberler 22.10.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Kalknma Fonunun, bölgesel kalknmaya, teknoloji ve inovasyon alanlarna destek vermek amacyla giriimcilerin ve yatrmclarn hizmetine sunulduunu bildirdi.

Albayrak, Twitter hesabndan, #YEPHedeflerSonuçlar etiketiyle paylamda bulundu.

Paylamnda Kalknma Fonuna ilikin gelimelere yer veren Albayrak, Giriimci ve yatrmcmzn yanndayz. Bölgesel kalknmaya, teknoloji ve inovasyon alanlarna destek vermeyi hedefleyen Kalknma Fonu giriimcilerimizin ve yatrmclarmzn hizmetine sunuldu. Üretmeye ve çalmaya devam. ifadelerini kulland.

TOPLAM 750 MLYON LRA KAYNAK OLUTURULDU

Albayrakn paylamnda fona ilikin bir de video yer ald. Videoda, Yeni Ekonomi Program (YEP) ile Hazine ve Maliye Bakanlna bal Türkiye Kalknma ve Yatrm Bankas tarafndan organize edilen Kalknma Fonu sayesinde giriimciyi, yatrmcy desteklemenin ve yüksek katma deerli teknolojik üretim için maddi zemin hazrlamann hedeflendii anmsatlarak, unlar kaydedildi:

Bakanlk tarafndan Türkiye Kalknma ve Yatrm Bankas 2018den itibaren yeniden yaplandrld. Yeni yaplanma sayesinde ülkemizin sürdürülebilir büyümesinde stratejik öneme sahip sektörlerin ve giriim ekosisteminin gelimesine destek salayacak olan Türkiye Kalknma Fonu hayata geçti. Bölgesel Kalknma Fonu ve Teknoloji novasyon Fonu olarak iki farkl alana destek vermeyi hedefleyen Kalknma Fonu yenilikçi yatrmlar için devreye alnd. Bu iki alanda toplam 750 milyon lira kaynak oluturuldu.

Ana Sayfaya Git