Bakan Albayrak'tan önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya Ekonomik Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam. Borç oranı görece yüksek olan özel sektörün dahi benzerlerine göre durumu iyi. Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu" dedi.

Haberler 24.01.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, sveçin Davos kasabasnda gerçekletirilen Dünya Ekonomik Forumunun 3üncü gününde Küresel Büyüme Ajandasn ekillendirmek balkl oturumda bir konuma yapt. Türkiye özel sektörünün gelime gösterdiini söyleyen Bakan Albayrak, Türkiye özel sektörünün özellikle üretim ve rekabetçi fiyatlandrma konusunda çok fazla ders aldn ifade etti. Türkiye ekonomisinin irketler baznda son derece rekabetçi olduunu belirten Bakan Albayrak, çok fazla ürünün çok fazla pazara ihraç edildiini ve Türkiyenin jeopolitik pozisyonunun avantajn da kullandna dikkat çekti. Hükümetin son 16 yldr alt yap, ulatrma, telekomünikasyon ve enerji alanlarnda çok büyük yatrmlar yaptnn altn çizen Bakan Albayrak, bunlarn yeni küresel ve bölgesel artlara son derece esnek bir ekilde adapte olabilecek özel sektör ortaya koyduunu söyledi.

BORç KARNES

Merkez Bankasnn tek görevi fiyat istikrar deildir, bunun yan sra büyümenin de devam etmesi gerekiyor diyen Albayrak, Ayn Türkiye gibi iki ey gerekli; üretim ve nüfus. Biliyorsunuz güçlü bir nüfusumuz var. Her yl yüzde 3lük bir büyüme buradan geliyor dedi.

Bakan Albayrak, Türkiyenin yatrm ve üretim alanlarnda son derece rekabetçi sistemi olduunu ifade ederek, bu ortamn Merkez Bankas politikalaryla salanmas gerektiini vurgulad. Maliye politikalar konusunda çok güçlü bir karnemiz var ekline konuan Albayrak, Türkiyenin pazarda olmas gerektiini belirtti.Yeni hükümet sistemine geçilmesiyle çok adm atlm olduunu kaydeden Albayrak, Üretim kapasitemizde çok büyük gelimeler olduunu gördük dedi. Enflasyonun daha önce yüzde 25 orannda olduunu, uanda ise yüzde 11lere dütüünü ifade eden Albayrak, Bu yl tek basamaklara dümeyi bekliyoruz. 2020 içerisinde enflasyon tek basamaklara inecek dedi.

Yaadmz problemlerden çok fazla ey örendik diyen Bakan Albayrak Türkiyenin son 1 yldaki iyileme orann kimse beklemiyordu. Son 5 ylda önceki 5 ylla kyaslaynca ihracat performansmz çok daha iyi. Son 16 ylda altyap ve enerjiye çok yatrm yaptk.Yeni sistemin yardmyla çok büyük admlar atld diye konutu.

Ana Sayfaya Git