Bakan Arslan: Siirt Havalimanı ihalesi yapıldı

ULAŞTIRMA, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, özel uçakla geldiği ve bir yıldan beri kapalı bulunan Siirt Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Havalimanının hizmete açılması çalışmalarına başladıklarını belirten Bakan Arslan, "Bu ayın 15'inde ihale sözleşmelerini imzaladık. 24 milyon lira bedelli ihale ile Siirt, hakettiği havalimanına kavuşacak" dedi.

Haberler 18.02.2018 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kapal olan Siirt Havalimanna özel uçak ile inen Ulatrma, Denizclik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanlar Genel Müdürü Funda Ocakbay, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Ali Fuat Atik, Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dlad Takn ve baz bürokratlar karlad.

Siirt Havalimannda incelemelerde bulunan Bakan Arslan, yetkililerden bilgi aldktan sonra, Siirt ziyaretiyle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Geçmite orta ve büyük gövdeli uçaklarn Siirt Havalimanna inemediini belirten Bakan Arslan, Sadece küçük gövdeli uçaklar inebiliyordu. Ancak gerek Türk Hava Yollarnn elinde, gerek özel havayollar irketinde küçük gövdeli uçaklar olmaynca da Siirt Havaliman kapanmak zorunda kald. Ancak bir an önce seferlere balamak adna biz gerekli çalmalar yaptk ve bu gün memnuniyetle ifade etmek isterim ki, artk ne yaptmz, ne yapacamz biliyoruz. Malumunuz bulunduumuz pist 2 bin metreye, 30 metre geniliinde bir pist. Pistle ilgili herhangi bir skntmz yok, uçaklarmz inebiliyor. Ama pistin balangcnda ve bitiinde stock by dediimiz, resa sahas dediimiz sahalarn yaplmas ihtiyac vard. kincisi de aires chaznn kurulmas ihtyac vard. te bu ihtiyaçlar çerçevesinde gerekli çalmalar yaptk. Pist yaklama klandrmalar 3 ay önce yaptk, onunla ilgili kurulumlar yaptk. Pistin her iki tarafnda da yine banketler ve devamn sa olsun, özel idare, deerli valimizin talimat ile gereini yaptlar. Hepinizin malumlar arazi orda engebeli bir haldeydi, o düzeltmeleri yaptlar. Kendilerine teekkür ediyoruz dedi.

HAZRAN AYINDA PST TAMAMEN YENLENM OLACAK

Hava limannndaki onarmn yaplmas iinin 24 milyon lira ile ihaleye verildiini ve sözlemelerin imzalandn anlatan Bakan Arslan, Bu ayn 15inde ihale sözlemeleri imzaland. Önümüzdeki hafta yer teslimi yapacaz ve bu yer teslimi kapsamnda havalimann etrafndeki güvenlik, tel örgüsü tamamen yenilenmi olacak. Pisti gezdik, derzlerde yer yer anmalar var, derzlerin tamam yenilenecek ve yine pist sahasnda panolarn bir ksmnda bozulmalar var. Bu bozuk olan panolar tamamen yenilenmek süretiyle, pistin yüzeyindeki bakm, onarm da bu kapsamda yaplm olacak. Bu bizim için önemli bir iti. Yine etraftaki yollarn tamiri, bakm konusunda da gerekli çalmalar yaplacak. Havaclk kurallarna uygun olarak pistimizin her iki ucunda da daha önce 30 metre olarak ön görmütük, ancak yaptmz çalmalar sonucunda 90ar metre olmasn daha doru olacana karar verdik. Ve her iki ucunda da 90ar metrelik stock by veya resa sahas dediimiz alanlarn düzenlemesini yapm olacaz. Uluslararas kurallara uygun hale getirmi olacaz ki böylece iaallah Hazran aynda Siirt pisti tamamen yenilenmi olacak. Resa sahalar, stock by sahalar büyütülmü, gelitirilmi bir ekilde uçaklar misafir edebilir olacak. Yaptmz ihalelerin bedeli 24 milyon TL. Onu da kaydetmek isterim. Eski parayla 24 trilyon Türk liras. Elbetteki 24 tirilyon, önemli bir rakam. Ancak Siirt ve Siirtlileri düündüünüz zaman, rakamn hiçbir önemi yok, helali ho olsun. Yeterki ülkemizin her yerinde olduu gibi insanmz eritirebilir, ulatrabilir olalm. Siirtte, Siirtlilere de daha modern bir ekilde hizmet veren bir havalimann gelitirmi ve kavuturmu olalm diye konutu.

Yaplan konumann ardndan Pervari ve irvan karayolundaki çalmalar yerinde inceleyen Bakan Arslan, daha sonra Vali Ali Fuat Atiki makamnda ziyaret ederek, eref defterini imzalad.

Ana Sayfaya Git