Bakan Berat Albayrak TBB 63. Genel Kurul toplantısında konuştu

Bakan Albayrak Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 63. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Normalleşme süreci kapsamında devreye aldığımız düşük maliyetli konut kredisi bugüne kadar 133 bin başvuruyu geçti. Şu ana kadar 101 bin üzerinde vatandaşımıza yaklaşık 25 milyar liralık tahsis yapıldı" dedi.

Haberler 24.06.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bankalar Birliinin (TBB) 63. Genel Kurul Toplants, stanbulda yapld. Beiktataki otelde yaplan genel kurul toplantsna Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bakan Mehmet Ali Akben, TBB Yönetim Kurulu Bakan Hüseyin Aydn ve davetliler katld. Katlmclar salonda sosyal mesafe kurallarna göre oturdu.

EKONOMK AçIDAN EN AZ ETKLENM ÜLKELERDEN BR TANES OLDUK

Toplantnn açl konumalarnda Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak önemli mesajlar verdi. Berat Albayrak, konumasnn banda Bursada yaanan sel ve çankrda meydana gelen depremden etkilenen vatandalara geçmi olsun dileklerini iletti. Koronavirüs süreci ve ekonomik gelimelere deinen Bakan Albayrak unlar söyledi:

Kovid-19 salgnyla mücadelede aldmz tüm önlemler sayesinde normalleme dönemine en hazr, ekonomik açdan en az etkilenmi ekilde giren ülkelerden bir tanesi olduk. Gerek ekonomimizde gerek piyasalarda Kovid-19 sonras toparlanma dönemini en hzl ve salkl ekilde salamak için tüm paydalarmzla, tüm kurumlarmzla youn bir ekilde çalmalarmz sürdürüyoruz. Koronavirüs kaynakl olarak yln ikinci çeyreinde olumsuz ekonomik görünüme ramen Haziran ayna ilikin öncü rakamlar ekonomide toparlanmaya ve ekonomik güvende iyilemeye yönelik önemli pozitif iaretler vermeye balad. Ekonomik altyap ve salk sistemimizin güçlü olmas salgnn etkilerini önlemeye yönelik güçlü tedbirlerin alnmas özellikle Türkiyede genel anlamda bir karantina uygulanmamas, bunun yannda firmalarn tam kapasitede olmasa bile üretimlerine ve ihracatlarna devam etmi olmasyla Mays ayndan itibaren normalleme sürecine yönelik admlarn atlm olmas etkili olmutur.

133 BN BAVURUYU GEçT

Normalleme sürecinin hz kazanmasyla ekonomi kalkan paketi kapsam altna alnm tedbirlerin etkisi var diyen Albayrak, Bunlara ilave olarak bu ayn banda kamu bankalarmz öncülüünde konut, ticari motorlu tatlar, çeitli sektörlere yönelik balatlan kampanyalarla birlikte üzerinde çalmakta olduumuz yeni istihdam paketi önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileme sürecini güçlü bir ekilde desteklemeye devam edecek. Normalleme süreci kapsamnda devreye aldmz düük maliyetli konut kredisi bugüne kadar 133 bin bavuruyu geçti. u ana kadar 101 bin üzerinde vatandamza yaklak 25 milyar liralk tahsis yapld dedi. Bakan Albayrak, Türkiyenin bu süreçten V eklinde bir toparlanma ile çkarak potansiyel büyümesine yaknsamasn bekliyoruz. diye konutu.

TÜRKYE EKONOMK DEM VE DÖNÜÜM SÜRECNDEN GEçYOR

Bakan Berat Albayrak, Haziran aynn ilk 21 günlük döneminde ihracatn geçen yln ayn dönemine göre yüzde 24,6 art gösterdiini belirtti. Berat Albayrak, Türkiye bir ekonomik deiim ve dönüüm sürecinden geçiyor. Bu süreçte iki temel hedefimiz var. Birincisi finansal istikrar ve güvenliimizi güçlendirmek. Türkiye Cumhuriyeti devletinin finansal ve ekonomik altyapsn, istikrarn ve güvenliini güçlendirmek. kincisi yüksek katma deerli üretim yoluyla ihracat ve istihdam yoluyla bu manada art salayarak cari dengeyi güçlendirerek salam makro ekonomik temeller üzerine güçlü bir ekonomi ina etmek. Bu iki temel ana felsefe eklinde konutu.

BAKAN ALBAYRAKTAN BANKALARA çARI

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak konumasnda bankalara çarda bulunarak, Uzun vadeli müteri ilikilerine odaklanmalyz. Müterilerimizin ikayetlerini hassasiyetle dinleyerek özellikle onlara bu salgn günlerinde kredi geri ödemelerinde kolaylk salamalyz. Objektif bir sebep olmadan ticari kredilerini vadesinden önce geri çarmadan veya faiz artrmadan bu ve benzeri uygulamalar firmalarn likidite yönetimini zorlatrmadan ekonomik aktiviteye zarar vermeden bu süreci yönetmemiz lazm. çünkü onlar yaayacak ki, sizler yaayacaksnz ekonomi zincirleme iliki. Firmalar zarar görürse bankalar, bankalar zarar görürse ekonomi zarar görür. Tüm bu süreçler empatinin daha youn ekilde sergilenmesi gereken dönemler. dedi.

TBB GENEL KURULUNDA EKONOM MESAJLARI

Toplantda konuan Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumu Bakan Mehmet Ali Akben ise, Küresel ölçekte oldukça youn gündeme sahip bir dönemden geçmekteyiz. Malumunuz Kovid-19, yalnzca bir salk sorunundan ibaret kalmayp, ekonomiden siyasete birçok alan uluslararas boyutta derinden etkiledi. Bugün tek bana bir halk sal problemi olmaktan çkp, küresel ekonomik mücadelenin birincil konusu haline gelen Kovid-19 salgnnda yaanan süreçten de takip edilecei üzere, bu donanm sayesinde, salgnn etkilerinin görülmeye baland ilk günden itibaren hem bankalarmz hem de tasarruf sahipleri için gerekli tedbirler ivedilikle ve ileriye dönük bir yaklamla alnmtr. Bu dönemde, gerekli esneklikler salanm piyasann, ekonominin bu süreci az hasarla atlatmasna katk salanmas amaçlanmtr diye konutu.

Türkiye Bankalar Birlii Bakan Hüseyin Aydn ise, Yakn dönem tecrübeler göstermitir ki, ekonomimiz büyüdükçe ve güçlendikçe bankaclk sektörü daha salkl çalmakta, büyümekte ve güçlenmektedir. Bankalar olarak 3 bilançoya önem veriyoruz. Müterilerimiz, bankalarmz ve ülkemiz. Sadece kendi bilançolarmz deil, müterilerimizin ve ülkemizin bilançosunu da dikkate alma konusunda her geçen gün daha fazla mesafe almakta olduumuzu görüyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git