Bakan Bilgin: 3600'de büyük adım atacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600'de büyük ve önemli bir adım atacağız. Kamu personeli arasındaki adaletsizlik duygusunu ortadan kaldıran bir düzenlemeyle beklentileri karşılayacağımıza inanıyorum" dedi.

Haberler 17.02.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgi, kamu çalanlarna yönelik 3600 ek gösterge düzenlemesi çalmalar kapsamnda bakanlkta düzenlenen toplantda, Memur Sendikalar Konfederasyonu (Memur-Sen) ve konfederasyona bal 11 sendikann temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Bilgin bakanlnda gerçekletirilen toplantda; çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardmclar Erturul Soysal, Lütfihak Alpkan ve Adnan Ertem ile çalma Genel Müdürü Nurcan Önder, Sosyal Güvenlik Kurumu Bakan Cevdet Ceylan, Hazine ve Maliye Bakanl Kamu Mali Yönetim ve Dönüüm Genel Müdürü Yakup Tekin, Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakanl Bütçe Genel Müdürü Bahtiyar Sazlk ile Cumhurbakanl Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal entürk de yer ald.

LK TOPLANTIYI GERçEKLETRYORUZ

Toplantnn açl konumasn yapan Bakan Bilgin, 3600 ek sözlemeyle ilgili ilk komisyon toplantsn gerçekletirdiklerini belirterek, hayrl olmasn diledi. Konuyla ilgili bütün teknik çalmalar gerçekletirdiklerini kaydeden Bilgin, Fakat bu sadece bizim bakanlmz deil, maliye, strateji, bütçe ve dier kamu kurulularn da ilgilendiren bir mesele. Biz meseleyi sosyal taraflarmzla sendikalarmzla da birlikte ele alacak bir komisyon çalmas balatacamz daha önce duyurmutuk. Bugün bu komisyon çalmasnn ilk toplantsn gerçekletiriyoruz dedi.

ADALET DUYGUSUNU ZEDELED

3600 meselesinin çok önemli olduunu vurgulayan Bakan Bilgin, unlar kaydetti:

çünkü kamu personel sisteminde belki çok eskiden gelen çeitli düzenlemeler yaplmtr, reform ad altnda baz düzenlemeler yaplmtr ama kamu personel sistemi bütünüyle ele alnmad için özellikle kariyerde ilerleme ve bunun bir anlamda ödül sistemi olan çeitli yükseltme kararlar ücret de dahil, emeklilik dönemi de dahil olmak üzere kamu personelinin birçok sorunu içinden farkl düzenlemelerle içinden çklmaz hale gelmitir; eitsizlikler meydana gelmitir, adalet duygusunu zedeleyen düzenlemeler yaplmtr. Sayn Cumhurbakanmzn bu konuda ortaya koyduu karar, kamuda 3600 ek gösterge meselesinin adil bir ekilde, kamu çalanlar arasnda adalet duygusunu yaygnlatracak ekilde düzenlemesini kapsamaktayd. Biz de bu çerçevede meseleyi ele alyoruz. Bugün bu meselenin ele alnmas çok daha mühim hale gelmitir. çünkü bugün hala devam eden bir salgn kriziyle kar karyayz. Ekonomik ve toplumsal hayata yansyan sorunlar gün geçtikçe daha çok hissediyoruz. çünkü salgn tüm dünyada ekonomik bir dalgalanmaya yol açmtr, bütün ülkeler salgn artlarndan olumsuz etkilenmektedirler.

BÜYÜK VE ÖNEML ADIM ATACAIZ

Kamu çalanlarnn 3600 ek gösterge ile taleplerini adil ve beklentilerini karlayacak ekilde yapacaklarn vurgulayan Bakan Bilgin, Sayn Cumhurbakanmz bunu bu sene içerisinde çözeceimizi söyledi. Biz de ilk komisyon toplantmz gerçekletiriyoruz. Bu komisyonda meseleleri ele alnacak, talepler dile getirilecek ve komisyon toplantlar neticesinde kararn verecek. Bunun adil bir çözüm olacana dair imdiden kanaatimi belirtmek isterim. 3600de büyük ve önemli bir adm atacaz. Kamu personeli arasndaki adaletsizlik duygusunu ortadan kaldran bir düzenlemeyle beklentileri karlayacamza inanyorum diye konutu.

Memur-Sen Bakan Ali Yalçn ise Amacmz kamu görevlilerinin ekonomik iyilemelerine katk sunmak, emekliliklerinde ikramiyelerine katk sunmak, sosyal refahna ve mesleki motivasyonuna katk sunmaktr. Adil bir düzenleme yapp beklentiyi karlamak istiyoruz dedi.

Toplant, açl konumalarnn ardndan basna kapal devam etti.

KNC TOPLANTI 16 MARTTA

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin bakanlnda 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili yaplan ilk komisyon toplants sona erdi. Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, basna kapal yaplan komisyon toplantsnn ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulundu. Bugün ilk toplanty gerçekletirdiklerini ve özellikle teknik konular üzerinde durduklarn belirten Yalçn, ikinci komisyon toplantsn ise 16 Mart saat 10.30da yapacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git