Bakan Bilgin: İşçileri, memurları ve emeklileri koruyacak düzenlemeler yapacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında işçileri, kamu çalışanlarını, memurları ve emeklileri koruyacak düzenlemeler yapacaklarını, aralık ayında ise asgari ücreti değerlendirirken de çalışanları koruyacak seviyede belirleyeceklerini söyledi.

Haberler 23.04.2022 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, bir dizi ziyarette bulunmak için Ispartaya geldi. Süleyman Demirel Kongre Merkezinde l Özel daresi çalanlar ile birlikte iftar yapan Bakan Bilgin, burada açklamada bulundu.

BZM DEVLET ANLAYIIMIZ MLLETLE BRLK OLMAKTIR

Bakan Bilgin, Bugün burada arlkl olarak içi kardelerimiz var. çalanlarmz, memurlarmz var. Aramzda emekliler var. Bütün bunlar, bu gruplar bizim çalma hayatmzn en önemli sosyal ortaklardr. Biz Türkiyenin her alannda ihtiyac olan bütün yurttalarmzn ihtiyaçlarn karlamak üzere görevli olduumuzun bilinciyle hareket ediyoruz dedi.

Bakan Bilgin, çalma hayatnn bir baka yönünün de çalanlarn ekonomik ve sosyal haklarn korumak olduunu belirterek, öyle konutu:

Bildiiniz gibi geçtiimiz yl hem kamu çalanlaryla hem içilerimizle iki büyük toplu sözleme yaptk. Bu toplu sözlemelerde çalanlarmza geni haklar sunduk. Daha önce hiçbir toplu sözleme maddesine konmayan haklar koyduk. Bu talebi gerçekletirdiimiz emekçilerimizin beklentilerini karladmz için mutluyuz.

Enflasyon sürecinin tahribatlarna kar önümüzdeki temmuz aynda içilerimiz, kamu çalanlar, memurlar ve emeklileri koruyacak düzenlemeleri yapacaklarn kaydeden Bakan Bilgin, Bildiiniz gibi geçtiimiz yl banda sayn Cumhurbakanmzn açklad politikalarla biz en düük emekli ayln 1500 liradan 2500 liraya getirmitik. Ayrca yüzde 30un üstünde enflasyon farkn içeren bir art gerçekletirildi. Temmuz aynda da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi yapacamzn imdiden haberini sizlere vermek istiyorum. Asgari ücreti önümüzdeki aralkta yeniden gündeme alrsak o tarih geldii zaman bütün bu artlar dikkate alarak yeniden asgari ücreti deerlendirirken de Türkiyenin çalanlarn koruyacak bir seviyede belirleyeceimizi imdiden ifade etmek isterim dedi.

Ana Sayfaya Git