Bakan Çelik: 250 bin ton et üretilirse, ithalat olmayacak

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et üretiminin 250 bin tona çıkarılması halinde ithalata ihtiyaç olmayacağını söyledi.

Haberler 10.04.2017 - 07:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Referandum çalmalar kapsamnda anlurfada bulunan Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, Damzlk Koyun, Keçi Yetitiricileri Birlii üyeleriyle bir araya geldi. ehitlik çamlk düzenlenen ve anlurfa Valisi Güngör Azim Tunann da katld toplantda konuan Bakan çelik, et üretiminin 250 bin tona çkmasyla et ithalatnn önüne geçilebileceini söyledi. Hayvan saysnn arttrlmas gerektiini belirten Bakan çelik, öyle dedi:

250 bin ton et elde etsek, Türkiyenin et ihtiyac olmayacak, Türkiye dardan et ve hayvan ithal etmeyecek. Küçükbataki et oranmz 113 bin tondan, 250 bin tona çkarrsak, Türkiye hayvan ithalatn gerçekletirmeyecek. anlurfaya 2 milyon küçükba yakmyor, 10 milyon küçükba hayvan yakyor. Bütün hayvanlarn küpelenmesi dönemine geldik. Bir tek hayvan bile küpesiz kalmayacak.

VAH BR DÖNEMDEN GEçYORUZ

Suriyedeki savaa deinen Bakan çelik, insanlarn hiç uruna katledildiini ifade ederek, öyle konutu:

Türkiye bir ate çemberi ile kar karya, ciddi sorunlar yumayla kar karyayz. Hemen 80 kilometre ötede kimyasal silahlarn kullanld bir süreçten geçiyoruz. nsanlarn bir hiç uruna katledildii, yok edildii ve hiç aza alnmamas gereken silahlarn bile meydanlara çocuklarn bulunduklar mekanlara atld vahi bir dönemden geçiyoruz. Bizi kuatma altna almaya çalanlarn var gücüyle birlik ve beraberlik oluturduklar bir dönem. çok ükür bu salonu dolduranlar ve 80 milyon vatandamz, bu ülke üzerinde hesap yapanlara gerçekten ders vermek için ayn bu salon olduu gibi bir ve beraber bir ekilde bütün bu er güçlere kar duru sergiliyor. Bu mesele memleket meselesidir. Bu memleket birlik meselesidir. Bu mesele, kardelik meselesidir.

Ana Sayfaya Git