Bakan Çelik'ten flaş et fiyatları uyarısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, vatandaşlardan et fiyatlarıyla ilgili spekülatörlere fırsat vermemelerini isteyerek, 'Büyük marketlerde şu an et fiyatları 33 ile 36 lira arasında' dedi.

Haberler 13.06.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, geçen aylarda ülkede et fiyatlarnn çok konuulduunu ancak aldklar önemlerle bu soruna gerekli çözümü bulduklarn ifade etti.

BÜYÜK MARKETLERDE U AN ET FYATLARI 33 LE 36 LRA

Etle ilgili unu ifade edeyim; aslnda yüz binlerce u anda kesime hazr hayvanmz var, kasaplk hayvanmz var. Etle ilgili bir sorun söz konusu deil. diyen çelik, unlar kaydetti:

Yeteri kadar hayvanmz söz konusu ama spekülatörler malum yaz aylarn, ramazan ayn, Kurban Bayramna giderken bu süreci istismara dönük baz uygulamalar yaptklarn izliyoruz, gözlüyoruz. Onun için biz direkt olarak u anda halk ile iç içe olan marketlerle, büyük marketlerle irtibatlyz. Yaklak 10 gündür baz marketlerde fiyatlar kyma 33-32,90, kuba 35,90 lira eklinde satlar gerçeklemektedir. Yani büyük marketlerde u an et fiyatlar 33 ile 36 lira arasnda. Vatandalarmz uygun artlardan buralardan et ihtiyacn giderebilir. Spekülatörlere frsat vermeyelim, çok uygun artlarda et temin etmesine ramen bunu pahal satan baz simsarlara da prim vermesinler. Türkiyedeki tüm büyük marketlerden ve Et Balk Kurumunun ubelerinin olduu yerlerden uygun fiyata et temin etmelerinde hiçbir engel yok. Bu imkan vatandalarmza sunuyoruz. Dolaysyla hayvan varlnda bir sorunumuz olmad için geçici olarak ramazan ayna giriten dolay spekülatörlerin ksa bir dönemli bir dalgalanmas yaand ama bu geride kald bunu rahatlkla söyleyebilirim. Böyle bir sorun yok.

KURBANLIK HAYVANLAR

çelik, yaklaan Kurban Bayram öncesinde kurbanlk hayvanlarla ilgili de bir skntl durumun olmadna dikkati çekti.

Büyükba ve küçükba hayvan skntlarnn bulunmadna vurgu yapan çelik, Ylda kurbanlk 850-900 bin büyükba hayvan kesiliyor. Elimizde Kurban Bayramna dönük 1 milyon 400 bin büyükba hayvan var. Küçükba hayvan ile ilgili de yine 2 milyon 700 bin-3 milyon civarnda hayvan kesimi söz konusu olacak. Bununla ilgili de bunun çok üzerinde küçükba hayvanmzn olduunu çok rahat bir ekilde bugünden söyleyebiliriz. Böyle bir skntnn söz konusu olmadn herkesin bilmesini isterim. dedi.

Ana Sayfaya Git