Bakan 'Demir İpekyolu' için tarih verdi

Türkiye, Çin'den İngiltere'ye uzanan Yeni İpekyolu için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projenin orta koridoru için inşa edilen 'Demir İpekyolu'nun açılışı için geri sayım başladı.

Haberler 23.01.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Arslan, Yeni pekyolunun bir parças olan ve Demir pekyolu olarak da bilinen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattyla ilgili bilgi verdi.

Projenin biti tarihiyle ilgili açklama yapan Arslan, Yaklak 2 aylk bir iimiz kald. u anda youn bir ekilde çalyoruz ama k artlarnn zorluklarn da hesaba katarak mart, nisan gibi inaat bitirmeyi planlyoruz dedi.

DAHA DA UZUYOR

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattnn orta koridorun önemli bir halkas olduuna dikkati çekerek, projenin Kars-Tiflis-Bakü üzerinden daha da ileri gitmesinin planlandn ifade etti.

Arslan, Karstan sonra Baküye kadar tek hat, Baküden sonra hem Kazakistan hem de Türkmenistan üzerinden Orta Asyann devamna, çine gidebilecek ekilde ikiye ayracaklar. eklinde konutu.

BÜYÜK POTANSYEL VAR

Sadece Kazakistann hatta ylda 10 milyon ton yük vereceini söylediini aktaran Arslan, Türkiyenin çin yapt büyük sevikaya dikkat çekerek Bunun yüzde 10unu alsak 24 milyon ton konteyner yük demektir. dedi.

DER ÜLKELER PROJEYE GÖRE NA EDYOR

Bakan ayrca, dier ülkelerin de hatlarn Yeni pekyolunu dikkate alarak yaptklarn söyledi. Arslan öyle devam etti:

Herkes buna göre hareket ediyor çünkü güney koridorda ve kuzey koridorda denizi de dahil ettiiniz zaman yol yaklak 50 gün sürüyor, çinden bir yükü ngiltereye, Almanyaya, Fransaya göndermek yaklak 45-62 gün sürüyor. Orta koridordan gönderirseniz 12-15 gün sürüyor. Yaklak dörtte biri kadar bir zamanda yük istenilen adrese ulatrlm olacak. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git