Bakan Dönmez: Borel, bugün satış noktalarında

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli el dezenfektanı Borel'in tanıtımını yaptı. Dönmez, Borel'in bugünden itibaren 100 mililitrelik şişelerde farklı satış noktalarında vatandaşlarla buluşacağını söyledi.

Haberler 16.04.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, bor katkl el dezenfektan Borelin lansmann koronavirüs tedbirleri nedeniyle online olarak gerçekletirdi. Bakan Dönmez, Türkiyenin Covid-19 salgnyla mücadelede gösterdii baaryla dünyada takdir topladn, bu mücadelede vatandalarn ihtiyaçlarn en hzl ve en pratik ekilde karlamak için gayret gösterdiklerini söyledi. Dönmez, salgnn Türkiyede ilk görüldüü günlerde yaanan kayg ve stresin, devletin ald önlemler sayesinde yerini olumlu bir havaya braktna iaret ederken, Koronavirüsle mücadele önce ellerde balyor. Uzmanlar özellikle kirli yüzeylerle temas eden ellerin sabun ya da benzeri ürünlerle en az 20 saniye ykanmasn tavsiye ediyor. Sabunla elleri ykamann mümkün olmad durumlarda ise el dezenfektan kullanarak kiisel hijyenin salanmas virüsle mücadelenin en temel koullar arasnda geliyor diye konutu.

VATANDALARIN TALEBN VEDLKLE KARILADIK

Salgnn ilk dönemlerinde yaanan kayg nedeniyle kolonya ve el dezenfektan bata olmak üzere kiisel hijyen ürünlerine ar bir talep younluu yaandn hatrlatan Dönmez, Borelin üretim süreci ile ilgili, Covid-19 ile mücadele kapsamnda uzun zamandr BOREN tarafndan ar-ge çalmalar yürütülen bor katkl el dezenfektannn laboratuvar süreçlerini de hzla tamamlayarak seri üretime hazr hale getirdik. Sayn Cumhurbakanmza da konuyu video konferansla yaptmz toplantda ilettik. Kendilerinin talimatlaryla ekibimiz gece gündüz youn bir gayret gösterdi ve hamdolsun ksa sürede seri üretim safhasna geçtik. nallah yarndan itibaren de Boreli farkl sat noktalarnda vatandalarmzla buluturacaz. Bütün dünyada kiisel hijyen ürünlerinde ciddi bir sknt yaanmasna ramen, bizler kendi kaynaklarmz koordine ederek vatandalarmzn talebini ivedilikle karladk dedi.

LK ETAPTA 100 MLLK BOYUTLARDA OLACAK

Uzun bir Ar-ge çalmasnn ürünü olarak doan Borel için geni bir pazar aratrmas yapldn, tüketicilerin nasl bir ürün görmek istediklerine dair verilerin birinci elden toplandn kaydeden Bakan Dönmez, Borelin özelliklerine ilikin Tüketicilerin ilk bildirimi el dezenfektanlarnn cilt problemlerine neden olduu eklindeydi. Bu veri Boreli dier ürünlerinden ayran hareket noktas oldu. Borelin içeriinde bulunan bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay aac ya ve lavanta, elleri nemlendiriyor ve dermatolojik problemlere neden olmuyor. Borun anti-bakteriyel özellii eldeki mikrop ve bakterilerle mücadele ederken, eldeki yaralarn da daha çabuk iyilemesini salyor. Borel, ilk etapta 100 mililitrelik boyutlarda piyasaya çkacak. 1 litre ve 5 litrelik üretimler için arkadalarmz çalmalarn sürdürüyor. nallah oradaki süreci de en ksa sürede tamamlayacaz ifadelerini kulland.

LK PARTY SAHADAK KAHRAMANLARA HEDYE EDECEZ

Fatih Dönmez, Türkiyenin ilk bor katkl temizlik ürünü Borondan gelen tecrübe ve kalitenin Borele de referans olacan ifade ederek, Borelin ilk parti üretimini bu zor günlerde sahada olan kahramanlarmza hediye edeceiz. Bizler için ailesinden, evinden, sevdiklerinden uzakta, bu mücadelenin en ön saflarnda yer alan kahramanlarmz unutmadmz göstermek istiyoruz. Darda Borel yüklü 4 kamyon hazr bekliyor. Bunlarn ilki bu meakkatli yükü omuzlayan, bizlere nefes olmak için varn younu ortaya koyan salk çalanlarmz için Salk Bakanlmza, ikincisi, kamu düzenini salayan güvenlik güçlerimiz için çileri Bakanlmza, üçüncüsü 65 ya ve üzeri risk grubundaki büyüklerimiz için Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlmza, dördüncü kamyonumuz da enerjimiz hiç bitmesin diye sahada görev yapan mesai arkadalarmz için yola çkacak dedi.

ELEKTRK VE DOAL GAZ ARZINDA KESNT YAANMAYACAK

Dönmez, bakanlk olarak enerji arznn kesintisiz salanmas için sahada olduklarnn altn çizerken, Sayn Cumhurbakanmzn da ifade ettikleri üzere salgn süresince evlerimizde elektrik ve doal gaz arznda hiçbir kesinti yaanmayacak. Aksi bir durum olursa vatandalarmzdan bizlere ulamalarn rica ediyoruz. Vatandalarmzn madur olmamas için ne gerekiyorsa kararllkla yerine getireceiz. Bütün vatandalarmzdan da istirhammz bu süreci aklselimle, panie kaplmadan yürütmeleri. Bugün salktan enerjiye, gdadan lojistie kadar güçlü altyapmzla bu salgnn en ksa sürede üstesinden geleceiz inallah diye konutu.

Ana Sayfaya Git