Bakan Dönmez: Doğu Akdeniz'de gaz akışları gördük

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen sondaj çalışmalarıyla ilgili, "Yaptığımız sondajlarda bazı kuyularda gaz akışlarını gördük ama süreklilik, rezerv açısından baktığımızda Karadeniz kadar emin olamadığımız için bu bulguları kamuoyuyla paylaşmadık" dedi.

Haberler 26.08.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Dönmez, katld televizyon programnda, gündeme dair açklamalarda bulundu. Dou Akdenizde u an 8inci sondaj yaptklarn belirten Bakan Dönmez, Alanya-1le baladk 2018de. Henüz 2 yl gibi bir süre geçti. çok ksa süre içinde 8 büyük sondaj gerçekletirdik. Yaptmz sondajlarda baz kuyularda gaz aklarn gördük ama süreklilik, rezerv açsndan baktmzda Karadeniz kadar emin olamadmz için bu bulgular kamuoyuyla paylamadk. Fakat uzmanlarmz deerlendiriyor. Potansiyeli olduu düünülen bölgelerde biz yeni sondaj kuyular açacaz. O açdan orada da bize umut vadeden kazlarmz oldu. çalmalara devam edeceiz. nallah orada da yakn bir gelecekte benzer bir kefi bulursak tabi vatandamzla bunu seve seve paylaacaz diye konutu.

HERHANG BR ORTAIMIZ YOK

Bakan Dönmez, Karadenizde bulunan rezervin tamamen yerli imkanlarla çkarlacan söyleyerek, gerekirse hizmet alm da yapabileceklerini belirtti. Dönmez, unlar kaydetti: Denizlerdeki ruhsat haklar tamamen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklna ait. Türkiye Petrolleri yüzde 100 milli kuruluumuz. Bu sahalarda operasyon bize ait, operatör de biziz. Herhangi bir ortamz da yok. Bulduktan sonra çkarmasn da biliriz. öyle bir kafa karkl var. Baz iler için dardan hizmet alnyor. Bunlar birileri kullanarak sanki bu ileri Türkiye Petrolleri, yap-ilet-devret yapacakm gibi lanse ediliyor. Buradan beklediimiz kazanc elde edemeyeceiz gibi birtakm yanl, yalan haberler var. Bunlarn hiçbiri doru deil. Sahann tamam bize ait, oradaki ilemlerin büyük bir ksmn kendi imknlarmzla yapyoruz. Baz özellik gerektiren, uzmanlk gerektiren iler için de tabi ki hizmet alacaz. Onun bir bedeli varsa ödenecek. Ama o gazn sahibi de iletmesi de Türkiye Petrollerine ait olacak.

Ana Sayfaya Git