Bakan Fakıbaba ve Katar heyeti Şanlıurfa'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Muhammed Bin Abdullah Al Ruhaihi, Şanlıurfa'daki Ceylanpınar Tarım İşletmesinde incelemelerde bulundu.

Haberler 23.09.2017 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, Türkiye-Katar Tarm Forumu için Türkiyede bulunan Ruhaihi ve beraberindeki heyetle geldii Ceylanpnarda konuklarna helikopterle havadan Tarm letmeleri Genel Müdürlüüne (TGEM) bal iletmeyi gezdirdi.

Beraberindekilerle daha sonra iletmenin toplant salonuna geçen Fakbaba, burada gazetecilere yapt açklamada, gece gündüz demeden hem anlurfa hem de Türkiye için çaltklarn söyledi.

Konuk bakann özellikle Ceylanpnar görmek istediini belirten Fakbaba, Yaklak 40 dakika havadan Ceylanpnar ve TGEM arazilerini gezdirme frsat buldum, bununla ilgili kendilerine teekkür ediyorum. anlurfa bizim için çok önemli. anlurfann mutluluu Türkiyenin mutluluudur. dedi.

Katar Belediye ve çevre Bakan Ruhaihi de bu önemli bölgede bulunmaktan büyük mutluluk duyduunu ifade etti.

Bölgenin Türkiyenin büyüklüünü yansttn söyleyen Ruhaihi, nallah önümüzdeki dönemde bu bölgeden hem yatrm hem tarm hem de hayvanclk konusunda yararlanacaz. Burada önemli çalmalar yürütmek istiyoruz. Bakanmza ve Türk halkna misafirperverliklerinden dolay teekkür ederim. diye konutu.

Fakbaba ile Ruhaihi, daha sonra basna kapal bir görüme gerçekletirdi.

Görümenin ardndan Ruhaihiye, iletmede koruma altnda bulunan Gazella gazella türü bir çift ceylan hediye edildi.

Ana Sayfaya Git