Bakan Fakıbaba'dan "et fiyatı" değerlendirmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatlarına ilişkin, "Bu konuda hükümetimiz çalışmaktadır ve mutlaka ama mutlaka üreticimizin de mağdur olmayacağı onların da 'Allah razı olsun' diyebileceği ama tüketicimizin de 'bu et çok pahalı ben yiyemiyorum' demeyeceği bir fiyattı mutlaka sağlayacağız. Bundan iki tarafta rahat olsun." ifadesini kullandı.

Haberler 13.04.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, anlurfadaki temaslar kapsamnda, Akçakale ilçesinde sivil toplum kurulular ve muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlarn talep ve önerilerini dinleyen Fakbaba, sorunlarn çözümünün oluturulacak bir heyet araclyla salanacan belirtti.

Fakbaba, toplant çknda gazetecilerin et fiyatlarndaki son durumu sormalar üzerine unlar kaydetti:

Et fiyat deerlendirmesi

Hayvan sakla fiyatlar yükselsin, hayvan yalandr ondan sonra vatanda fazla fiyatla yesin, buna hükumetimiz müsaade etmez. Zaman zaman geçici olarak ithalatlar yaplabilir ama bunlar yaplrken hep besici ve çiftçi kardelerimiz özellikle hayvanclkla anadan babadan uraan, üreten hayvanclk yapan kardelerimizi düünüyoruz. Birinci derecede onlar ve halkmz düünerek hükümetimiz tarafndan baz önlemler alnabilir. Böyle spekülatif hareketlerle piyasada kimse et fiyatn yükseltmesin. Yükselttii takdirde mutlaka hükumetimizin alaca kararlar vardr.

Fiyatlarn yükseltildiine ilikin duyumlarn geldiini belirten Fakbaba, Bu konuda hükümetimiz çalmaktadr ve mutlaka ama mutlaka üreticimizin de madur olmayaca, onlarn da Allah raz olsun diyebilecei ama tüketicimizin de bu et çok pahal ben yiyemiyorum demeyecei bir fiyatt mutlaka salayacaz. Bundan iki tarafta rahat olsun. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git