Bakan Karaismailoğlu: 2020 sonunda 5-A uydumuzu uzaya fırlatacağız

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi İzmit Kavşağı-Akyazı Hattı şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2020 sonunda 5-A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Yine 2021'in Haziran ayında 5-B uydumuzu uzaya fırlatacağız. Yine 2022 yılı başlarında yerli ve milli uydumuzu 6-A'yı uzaya fırlatmak için canla başla, bütün arkadaşlarımızla birlikte düzenli çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Haberler 28.11.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Alt Yap Bakan Adil Karaismailolu, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi zmit Kava-Akyaz Hatt antiyesinde incelemelerde bulundu. antiyede yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailolu, daha sonra gazetecilere açklamalarda bulundu.

Bakan Adil Karaismailolu, tamamlanan yollarn yakt, zaman ve çevre konusunda tasarruf saladn ifade ederek, Bütün amacmz vatandalarmzn hayatn kolaylatrmak, ekonomik canlla destek olmak ve ülkemizin gelecek hedeflerine katk salamak için 400 bin kiilik bir ordu ile çalyoruz. Her bir yol, yatrm aamasndan balayarak artan bir istihdama sosyal ve ekonomik geliimlere ortam hazrlyor. Tamamlanan otoyollarmz zaman, yakt ve çevre konusunda tasarruflar salayarak vatandamza hizmet olarak geri dönüyor dedi.

Mevcut trafiin yüzde 75inin 28 bin kilometrelik bölünmü yolda seyrettii bilgisini veren Bakan Karaismailolu, 28 bin kilometrelik bölünmü yolun yaplmasyla yllk yaklak 18 milyar 501 milyon liralk tasarruf salandna iarete etti. Bakan, Bunun yaklak 6 milyar 905 milyon liras yakttan, 11 milyar 596 milyon liras seyahat süresindeki ksalmalardan i gücü tasarrufu olarak salanmtr. Ayrca, emisyon salnmndan da 3 milyon 877 bin 289 ton azalma salanmtr. Tabi ki karbon emisyonundan ve çevreye verdiimiz katklar da ayrca bir fayda maliyet deeri oluturuyor diye konutu.

18 YILDA 910 MLYAR TL YATIRIM

Bakan Karaismailolu, 18 ylda ulam ve iletiim hizmetlerine 910 milyar TL yatrm yapldn belirterek, Bizler bu yollar, bu köprüleri ve tünelleri yaparak Türkiyenin her yerine ulam kesintisiz hale getiriyoruz. Bütün bunlarn yannda her ulam modunda dünyann köprüsü olmak, bize ticari rotalarn corafyamza odakland bir dönemde benzersiz avantajlar salyor. Bu strateji dorultusunda Cumhurbakanlmz liderliinde son 18 ylda ulam ve iletiim hatlarna 910 milyar lira yatrm yaptk. Bu yatrmlarn yüzde 62si karayollarnda. Bundan sonraki yatrmlarmz demiryolu arlkl olarak devam edecek. Bugüne kadar demiryolu yatrmlarnda yüzde 18 olan pay, ilk aamada yüzde 50lere daha sonra da yüzde 60lara çkarmay hedefliyoruz dedi.

UYDULARIMIZI BR BR UZAYA GÖNDERYORUZ

Bakan Karaismailolu, Dünya ticaretinde, mavi vatanmzda her gün artan limanlar, gemiler ina ediyoruz. Uydularmz bir bir uzaya gönderiyoruz. 2020 sonunda 5-Ay uzaya frlatacaz. Yine 2021in Haziran aynda 5-B uydumuzu uzaya frlatacaz. Yine 2022 yl balarnda yerli ve milli uydumuzu 6-Ay uzaya frlatmak için canla bala, bütün arkadalarmzla birlikte düzenli çalmalarmz devam ediyor eklinde konutu.

21 ARALIK GB HZMETE ALMAYI HEDEFLYORUZ

Bakan Karaismailolu, Kuzey Marmara Otoyolunun Akyaz kesimini 21 Aralk gibi hizmete almay hedeflediklerini açklayarak, öyle konutu:

Kuzey Marmara Otoyolu da bu inanç ve kararllkla son haline getiriliyor. Balant yollaryla birlikte yaklak 400 kilometre uzunluunda olan Kuzey Marmara Otoyolu yapm çalmalarna 2012nin sonlarnda baladk. Bugüne kadar 321 kilometresini tamamlayarak halkn hizmetine sunduk. Kurtköy-Akyaz projesinin yaklak 73 kilometre uzunluundaki 6nc kesiminin 68 kilometre uzunluundaki son bölümü olan TEM zmit 1 Kava ile projesi sona eren TEM-Akyaz kavaklarn bu yln sonlarna doru, inallah 21 Aralk gibi hizmete almay hedefliyoruz. Yani buras da tamamlandktan sonra D-100 ve TEM Otoyollarna alternatif, ehrin trafik ve karmaasndan kurtaracak, tamamen yeni 400 kilometrelik bir yolu hizmete açm bulunuyoruz. Otoyolumuzun 47 kilometresi çift viyadük. 16 kilometresi de çift yön tünelden olumakta. Dünyann en uzun 4 eritli otoyol tünelleri bulunmakta. Kalitesi itibariyle dünyann en kaliteli ilerini yapan Ulatrma ve Alt Yap Bakanl olarak gururla milletin hizmetine sunuyoruz. Dünyann en kaliteli ve en geni yollarn hizmete sunuyoruz. Otoyolumuz tamamen akll bir otoyol olarak ina edildi. Tamamen fiber optik alt yap ile donatld. 134 tane deiken mesaj sistemi kullanld. Bunun gibi 193 tane de deiken trafik iareti kullanld. Kuzey Marmara Otoyolu, yine ayn ekilde 344ü izleme, 1102si olay alglama özellikli olmak üzere 3 bin 46 adet akll ulam sistemleri kameralar ile donatld. 36 adet meteorolojik ölçüm istasyonlar ile tüm iklim artlarna hazr bir otoyol ina ettik. Ülkemiz olarak, dünyaya örnek projeler yapan bir bakanlk olarak yine gururla vatandamzn hizmetine sunacamz çok önemli bir projenin son aamasn incelemek üzere antiyemizde bulunmaktayz.

Ana Sayfaya Git