Bakan Müezzinoğlu'ndan "emekli promosyonu" açıklaması

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere promosyon ödemeleri konusunda "Bugünden itibaren hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, 'Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim.

Haberler 25.02.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Müezzinolu, bir gazetecinin istihdam seferberlii konusunda dün açklanan rakamlar hatrlatarak Bu rakamlarn içinde iten çkarlanlar var m? sorusu üzerine, unlar söyledi:

Bu rakamn içinde iten çkarlm olanlardan sonra kalanlarn olduu rakam. Yani bu 103 bin rakam iten farz edelim 10 bin kii çkarlm, o 10 bin kii iten çkm olmasayd 103 bin rakam, 113 bin olacakt. Eksileni görmeyen bir rakam deil bu. Eksilenden sonraki art istihdam. 103 bin rakamn 1-20 ubat aras rakam bu. 25 ubatta esas Aralk aynda bizim ne kadar sigortalmz vard, Ocak ay sonunda itibariyle ne kadar sigortal çalanmz oldu, biz art istihdama net rakam olarak Ocak aynda ne verdik? Onu inallah 25inde söyleyeceiz. Bu bizim ubat ay itibariyle yeni yaptmz i olarak programdan düen ve programa giren yeni çalanlar veya eski çalp da iinden ayrlanlarn net rakam 13 bin yaklak rakam.

EMEKLLERE PROMOSYON

Mehmet Müezziinolu, emeklilere promosyon ödemelerinin artlarnn sorulmas üzerine unlar kaydetti:

Bugünden itibaren hangi bankadan emekli maalarn almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnz bir protokol yapacaklar, Ben 3 yl süresince maam senden çekeceim. (Bankalar) Yalnz maan o bankadan çekme protokolü evra dnda baka hiçbir evrak istemeyecekler. Böyle bir evrak isteyen bankayla da emekli maa protokolü yapmasnlar. Bugün biz gerekli talimat bütün bankalara gönderdik. Emeklilerimizden promosyonla ilgili Ben maam 3 yl süresince bu bankadan çekmek istiyorum protokolü dnda hiçbir art sürmeyecekler, dün akam yaptmz görümelerden sonra. Dolaysyla bürokrasi yok.

STAJ SÜRESNN SGORTALI SAYILMASI

Bakan Müezzinolu, meslek lisesi mezunlarnn staj sürelerinin sigortal saylmas yönünde kampanya balattklarnn sorulmas üzerine, öyle konutu:

Kampanya ayet Ben erken yata emekli olaym kampanyasysa yanl. Biz artk emeklilik yan önce 2036da erkeklerde 60a, kadnlarda 58e tamay hedefliyoruz ve 2048lerde de 65e geçmeyi hedefliyoruz. Bugün dünyann en gelimi ülkelerine bakldnda emeklilik ya 65in altnda tek bir ülke yok. Halbuki bizde 38den tutun arlkl ortalama 52. Biz yava yava bunu 53e, sonra 54e, sonra 55e tamaya çalyoruz. Emeklilikte yaa taklan kardelerimizin büyük çounluu, farz edelim 48 yanda gününü doldurmu, 2 sene beklemek durumunda. 2 sene sonra 50 yanda olacak. 50 yan beklemek için de biraz sabrl olacak ki bizim ortamala hedeflerimiz bozulmasn ve emeklileri emekliliklerinde madur etmeyelim. Staj dönemi bir eitim. çalan statüsüne koyduumuz zaman, o zaman lisedeki örencileri de çalan statüsüne koyalm. Staj çraklk eitimin bir parçasdr. çrakl yapmad için, staj yapmad için zaten bugün bizim nitelikli eleman sorunumuz var. Biz onun çraklna maddi destek veriyoruz, stajna maddi destek veriyoruz. Ama bir de bunu ben çalyormuum gibi emeklilie de yanssn diyorsa yine bir çok vicdani görmüyoruz.

BZM VERENMZE VERDMZ DESTEK ÖZÜ TBARYLE çMZE VERDMZ DESTEK

Bakan Müezzinolu, verenlere vergi konusunda verilen destekten herkes memnun, içi sendikalar da en azndan temel ihtiyaçlarn vergiden düürülmesini talep ediyor denilmesi üzerine Bizim iverenimize verdiimiz destek özü itibariyle içimize verdiimiz destek. çünkü iveren içimize o pay aktaryor. O nedenle bu verdiimiz destek iverenimizin cebine girmiyor. Bunu sendikalarmzda istedi. Ortak taleptir bu verdiimiz destek. Bu anlamda çalanlarmz destekliyoruz. Dier taraftan da asgari 1.404 lira. Vergi dilimi yükseldikçe Ekim, Kasm aylarnda bu 404ün altna inmesi gerekir normalde. Ama onunda inmeyeceinin sözünü verdik dedi.

Ana Sayfaya Git