Bakan Müezzinoğlu'ndan emeklilere müjde

"Mart ayı itibarıyla 90 bin alacaklı emeklimize yaklaşık 700 milyon lirayı, bu hafta itibarıyla ödemeye başladık. Emeklilerimize tekrar promosyondan sonra bu hakları da helal olsun, bereketli olsun"

Haberler 19.03.2017 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, 30 yl üstü çalan emeklilerin ikramiye ödemesinin baladn belirterek, Mart ay itibaryla 90 bin alacakl emeklimize yaklak 700 milyon liray, bu hafta itibaryla ödemeye baladk. Emeklilerimize tekrar promosyondan sonra bu haklar da helal olsun, bereketli olsun. dedi.

Balkesirin Manyas ilçe Belediyesini ziyaret eden Müezzinolu, ardndan AA muhabirinin sorularn yantlad.

30 yldan fazla çalan emeklilerin ikramiyesinin ödenmeye baladn belirten Bakan Müezzinolu, 30 yln üzerinde kamuda çalp da emekli olanlara, 30 yl üzerinden emekli ikramiyesi ödenerek emekli edilen tüm emeklilerimiz, 30 yldan fazla çalanlarla ilgili yaptmz düzenleme neticesi, yaklak 450 bin civarndaki emeklimizin, 2 buçuk milyar civarnda bu yeni yasal düzenlemeden sonra alacaklar tahakkuk ettirildi. Bu alacaklarn belirli bir planlama çerçevesinde ödemeye baladk. Mart ay itibaryla 90 bin alacakl emeklimize yaklak 700 milyon liray, bu hafta itibaryla ödemeye baladk. Emeklilerimize tekrar promosyondan sonra bu haklar da helal olsun, bereketli olsun. ifadesini kulland.

- Bu millet kendi notunu kendi verir

Uluslararas kredi derecelendirme kuruluu Moodys tarafndan Türkiyenin kredi notunun duraandan negatife çevrilmesine ilikin Müezzinolu, Bu millet kendi notunu kendi verir. Ekonomi dinamiklerimiz fevkalade iyi. Biliyorsunuz geçen hafta ihracat rakamlarmz açkland. hracatta ciddi bir art var. Yine istihdamla ilgili rakamlar biz açklyoruz ki mart ay itibaryla geçen yldan açmz kalan 500 bin eksi istihdamn açn, bu ilk 3 ayda 500 binlik istihdam rakamn inallah mart ay sonu itibaryla yakalayacaz. u anda 350 bin rakamlarnn üzerine çktk. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Müezzinolu, konumasn öyle sürdürdü:

Türkiye, genç nüfusu olan, çalkan insan olan, çalmak isteyen herkese de destek olan bir yönetim. çaltrmak isteyenlerin çaltrma yükünü azaltan bir anlayla bir taraftan istihdam artryoruz. Bir taraftan üretimi artryoruz, bir taraftan da ihracat artryoruz. Bu büyüyen Türkiyeden rahatsz olanlar, belirli hesap ve tuzaklar kurarak Türkiyenin ekonomi algsn bozmaya çalyorlar. Türkiyenin güven algsn bozmaya çalyorlar. Türkiyeye kar çok yönlü bir sava açtklarn görüyoruz. te Avrupann bu referandum süreci dolaysyla Hayrc kampanyaya destek verirken Eveti anlatmaya gitmek isteyenlerin önünü kesiyor olmas da bu Avrupann Türkiyenin büyümesinden rahatsz olmasdr. Güçlü ekonomisinden rahatsz olmasdr, 2023 hedeflerinden rahatsz olmasdr.

nallah onlar hangi alg yönetimini negatif yönde yapmak isterlerse istesinler, biz ülke dinamikleri olarak 80 milyon ülke insan birlik ve beraberlik içinde o hedeflere istikrarl bir ekilde yürüyecek, onlarn oyunlarn da tuzaklarn da geçmite olduu gibi bugün de bozacaz. diyen Bakan Müezzinolu, öyle devam etti:

Bugün tarihi geçmiin güzel bir ans, oraya bir baksnlar. 18 Mart 1915i onlar unutmasnlar. Yine 15 Temmuz 2016y da unutmasnlar. Bu millet onlara, onlarn tuzaklarna pabuç brakacak bir millet deil. Onlarn o alg yönetimlerinden de etkilenecek bir millet deil.

Ana Sayfaya Git