Bakan müjdeyi duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 780 bin kişiyi geçen tüm sağlık çalışanı personeline 2 ay süreyle aylık 5 GB internet ve 500 dakika sesli görüşme hizmetini ücretsiz olarak vermeye başladıklarını, yaklaşık 45 bin kişilik Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına ise ek olarak 2 ay süreyle 10 bin dakika sesli görüşme hizmetinin de ücretsiz olarak verileceğini açıkladı.

Haberler 23.04.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, GSM Operatörleri yönetimi ile videkonferans ile bir araya geldi. Burada yapt konumada Yeni Tip Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle sosyal hayatta önemli deiimler yaandna deinen Karaismailolu, Corona virüs tedbirleri kapsamnda en fazla ihtiyaç duyulan altyap haberleme altyaps oldu. Bu noktada ii en bandan sk tuttuk ve haberleme sektöründe yetkilendirilmi iletmecilerce yeterli personel bulundurulmas ve personel yedekliliinin salanmas talimat verdik.

Ayrca tüm iletmecilerimizi, gerekli teknik ve idari tedbirleri almas hususunda talimatlandrdk. Uzaktan çalma ve uzaktan eitim uygulamalar gibi kaynakl ebeke veri trafiinde çok büyük art yaand. Ancak yaptmz yatrmlar ve aldmz tedbirler sayesinde dünya üzerinde ülkenin eriim altyaps uzaktan eitim ve uzaktan çalma kapsamnda yaanan younluun altndan kalkamazken, Türkiyede hiçbir aksama yaanmad. Hatta unu açk yüreklilikle söyleyebilirim ki haberleme altyapmz dünyaya örnek oldu dedi.

Söz konusu süreçte mevcut upload kapasitelerinin de artrldna deinen Bakan araismailolu, haberleme altyaps kullanmndaki artlarn sürekli olarak izlenmesi ve oluabilecek younluk ile acil durumlarda Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin de alndnn altn çizdi.

Salk çalanlarmz sevdiklerine kavusun

Bakan Karaismailolu, Corona virüs sürecinde Bakanlk olarak operatörlerle yaplan koordinasyon ile salk çalanlarna yönelik mobil haberleme kampanyalarnn salandn da anmsatt. Söz konusu kampanyalarn önemli miktarda da artrldna iaret eden Bakan Karaismailolu, 780 bin kiiyi geçen tüm salk çalan personeline 2 ay süreyle aylk 5 GB internet ve 500 dakika sesli görüme hizmetini ücretsiz olarak vermeye baladklarn, yaklak 45 bin kiilik Aile Hekimi ve Aile Sal Merkezleri çalanlarna ise ek olarak 2 ay süreyle 10 bin dakika sesli görüme hizmetinin de ücretsiz olarak verileceini açklad. Karaismailolu, özellikle hastanelerde görevli çalan salk personelinin evine gidemediini ve sevdiklerini göremediini bildiklerini belirterek, Bu nedenle 12 bin 864 saha çalma ekibine de sevdikleriyle en azndan daha rahat konuabilmeleri, görüntülü sohbet edebilmeleri için 3 ay süreyle 15 GB/Ay internet ve 15 bin Dakika/Ay sesli görüme hizmeti ek olarak sunulmaya balayacak. Onlar bizler için, insanmz içi sevdiklerinden ayr kaldlar. Elimizden gelen her eyi de salk çalanlarmz sevdiklerine kavuabilsin diye seferber etmeye hazrz. diye konutu.

GSM operatörleri elini tan altna koydu

Bakan Karaismailolu, Milli Eitim Bakanlna bal okullarn örencilerine Eitim Biliim A (EBA) üzerinde salanan ders içeriklerine yönelik de önemli kampanyalar yaptrdklarn söyledi. Bu kapsamda tüm hanelere 8 GB kadar internet hizmetinin EBA için ücretsiz tanmlandn belirten Bakan Karaismailolu, Bu içerie eriecek örenci saysnda hiçbir snrlandrma da yaptrmadk. Coronavirüs ile mücadele ederken devlete düen görevler yannda, özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumluluklar olduu muhakkaktr. GSM operatörlerimiz de bu süreçte elini tan altna koydu ve güzel iler baard. Sizlere de bu vesileyle teekkür ediyorum. Ancak unu da belirtmek istiyorum ki ülkemizi sa salim bu süreçten çkardmzda özellikle dijitalleme açsndan önümüzde eskisinden çok daha büyük frsatlar bizi bekliyor. Bu süreci aarak gelecee güvenle yürüyeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git