Bakan müjdeyi verdi! Süre uzatılıyor

Hükümetin ekonomide başlattığı seferberlik tüm hızıyla sürerken Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan yeni bir müjde geldi.

Haberler 26.11.2017 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann balatt seferberlik tüm hzyla sürerken, Cumhurbakanl Külliyesi istihdam zirvesine ev sahiplii yapacak. Hükümet yeni ylda da yeni eleman alanlara vergiden prime kadar 12 büyük destei güçlendirerek devrede tutmaya devam edecek. Cumhurbakan Erdoan bakanlnda yaplacak zirvede ylbanda süresi dolacak baz teviklerin süresi uzatlacak. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, Cumhurbakan Erdoann balatt istihdam seferberliinin birilerini rahatsz ettiini belirterek, Kabul etseler de etmeseler de büyük baar saland. Sene sonu itibariyle 3-4 tevikin süresi doluyor. Daha tercih edilebilir tevik uygulamalar ile i dünyamzn yannda olacaz diye konutu.

12 BALIKTA BÜYÜK DESTEK

stihdamn hedeflendii seferberlik kapsamnda 12 balkta önemli tevikler devreye girdi. Bunlardan en önemlisi yeni eleman alan iletmelere içi bana verilecek 773 liralk prim ve vergi desteinin süresi 31 Aralk 2017de doluyor. Ödemelerini düzenli ve zamannda yapan, beyannamelerini tarihinde veren iletmeler SGK iverenlerin prim ödemelerinde 5 puan indirim yaplyor. Toplam indirim 11 puan bulurken, bu yl 224 bin iyeri 1 milyon 354 bin çalan için bölgesel istihdamdan yararland.

KADIN VE GENçLERE ÖZEL NDRM

Özel sektörde 31.12.2020 tarihine kadar mesleki belge sahipleri ile 18 ya üstü kadn ve 18-29 ya aras genç eleman alanlarn iveren priminin tamam 48 aya kadar isizlik sigortas fonundan karlanyor. Alnan eleman KUR kaytl içi ise 6 ay daha eklenecek. Engelli içi alan iyerlerinin asgari ücret üzerinden iveren priminin tamam (yüzde 100) Hazine tarafndan ödeniyor.

Ana Sayfaya Git