Bakan Murat Kurum'dan kira düzenlemesiyle ilgili açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar" dedi.

Haberler 26.05.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakan Murat Kurum, Güngörende iecam konutlar temel atma törenine katld. Törenin ardndan Bakan Kurum basn mensuplarnn sorularn yantlad. Kira ve ev fiyatlarndaki artla ilgili yöneltilen soruya Kurum, Hep esnafmzn, üreticimizin, vatandamzn yannda olduk ve olmaya da devam edeceiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut seferberliini yaptk bitirdik. Bir milyon 130 bin rakamna ulatk. Sayn Cumhurbakanmz yeni bir sosyal konut projesini müjdeleyecek. Aidat öder gibi kirann da altnda bedel ve taksitlerle vatandalarmz ev almaya devam edecek. Pandemi süreci ile birlikte gerek konut fiyatlarndaki ve kiralardaki art yakinen takip ediyoruz. Cumhurbakanmzn da talimatlar ile ilgili bakanlklarmzla birlikte ortak bir çalma yürütüyoruz. Yürüttüümüz çalma çerçevesinde de vatandalarmz enflasyona ezdirmeyeceimiz bu noktada kira artlarnn takibi ve kira artlarnn bedelleri noktasnda düzenlemeler için bir çalma yapyoruz. Cumhurbakanmz yakn zamanda paylaacaktr. Vatandalarmz müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek dier sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira art oran enflasyon orann geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayp milletimizle paylaacaz dedi.

Artlarla ilgili bir yaptrm olacak m sorusu üzerine Bakan Kurum, Frsatçla müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceiz. Durumu frsat görüp enflasyon ve kira art oran açklad, bu art oran üzerinde bir art söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz. Düzenleme de bunlarla ilgili de çalacaz. Frsatçla müsaade etmeyeceiz. Fahi artlar takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git