Bakan Nebati: Bu ülke, hiç kimseye eyvallah etmez

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bugün karamsarlık yayanlar, insanların moralini bozmaya çalışanlar, Türkiye'yi şikayet edenlere sesleniyorum; bu ülke, hiç kimseye eyvallah etmez" dedi.

Haberler 21.03.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Nebati, temaslarda bulunmak üzere memleketi anlurfaya gitti. Bakan Nebatiyi, anlurfa GAP Havalimannda Vali Abdullah Erin, Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Partili milletvekillerinin bulunduu protokol karlad. Bakan olduktan sonra ilk kez doduu Viranehire giden Nebati, burada halka seslendi.

KÜRTçE- ARAPçA VE TÜRKçE

Nevruzu hatrlatarak sözlerine balayan, Kürtçe ve Arapça olarak da nevruzu kutlayan Bakan Nebati, Enflasyonla nasl mücadele edileceini en iyi bilenlerdeniz. Bugünler geçecek. Bugün karamsarlk yayanlar, insanlarn moralini bozmaya çalanlar, Türkiyeyi ikayet edenlere sesleniyorum; bu ülke, hiç kimseye eyvallah etmez dedi.

Hiç kimsenin bu ülkede yatrm yapacak giriimcilerin önünü kesip engel koyamayacan vurgulayan Nebati, Yatrmcmzn önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çkaranlarn önünde biz duracaz. Sayn Cumhurbakanmzn bürokratik oligariye olan savanda en önde giden aknclar olarak bizi görebilirsiniz. Bu engellerin önünde biz dururuz. Gerek kamu-özel i birlii projeleriyle gerek dorudan yatrmlarla biz bunu yapacaz. diye konutu.

Bakan Nebati, zorluklar yaadklarn, u anda dünyada emtia ve petrol fiyatlarnn yükseldiini dile getirerek öyle konutu:

YAANAN ZORLUKLAR

ki yl boyunca yanstmamaya gayret ettik ve Türkiye dünyada kendisini pozitif olarak ayrtran en önemli ülkelerin banda geldi. 2020de dünya küçülürken büyüdü, 2021de çift haneli yüzde 11lik bir büyümeyi salad. u anda enflasyonun basks altndayz. Halledeceiz, 20 yldr hangi problemi çözmedik. 20 yldr çok daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Allahn izniyle sizlerin destei ve duasyla bu ilerin üstesinden geldik bundan sonra da geleceiz. Sayn Cumhurbakanmzn önderliinde tüm kabine üyeleri, bakanlarmz, milletvekillerimiz, belediye bakanlarmz hepimiz ama hepimiz sizlerin emrindeyiz.

çalyoruz, çalmaya devam edeceiz ve enflasyonla nasl mücadele edileceini en iyi bilenlerdeniz. Bugünler geçecek. Unutmayn her zorluktan sonra bir kolaylk vardr. Bu ülkede 2 yl önce salgn baladnda bu ülke öldü, bitti, yand diyenler 2 yl içerisindeki büyümeyi, gelimeyi gördükçe kafalarn duvarlara vurdu. Ama merak etmeyin bugün karamsarlk yayanlar, bugün insanlarn moralini bozmaya çalanlar biz Londraya gidip Türkiyeyi anlatp Türkiyeye yatrm çekmeye çalrken gidip Türkiyeyi ikayet edenlere sesleniyorum.

Biz güçlü bir ülkenin temsilcileriyiz ve bu ülke Allahn izniyle hiç kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz güçlü ülkenin medeniyetine sahip olan geçmiten tevarüs eden gücünü bilen bir ülkenin temsilcisiyiz. Zorluklar önünde ba emeyiz. ki yl önce de bu ülke yand, bitti dediler, nasl 2 yl boyunca yanldlarsa bundan sonra da yanlacaklar. Tekraren söylüyorum, bu zor dünya koullarnn üstesinden geleceiz.

MLLET TÜRK LRASINA GÜVENMEYE BALADI

Türkiye ekonomi modelinin bir gerçeklik olduunu ve dünyann bu modeli u anda izlemeye aldn anlatan Bakan Nebati, sözlerini öyle sürdürdü:

Döviz fiyatlar makul gidiyor, bu defa baladlar sormaya niye makul gidiyor, ne yapyorsunuz? nanç var inanç. Millet Türk lirasna güvenmeye balad. Millet Türk lirasyla i yapmann güzelliini yaamaya balad ve millet, giriimcilerimiz i yaparken enflasyonun üzerindeki bir faizle deil enflasyonun çok ama çok altndaki oranlarla i yapmay örendi. Millet Türk lirasnn gücünün farkna vard. u zor günler geçecek, enflasyonun üstesinden geldiimiz gibi u karamsarlarn da üstesinden gelmeyi bu millet bilir. Siz iyi olun, iyi bakn, diri olun, bayranza sahip çkn, ezannza sahip çkn, Kürtü, Arap, Türkü, çerkezi asla ayrmclk yapmadan birlik ve berberliimizin kardelik ruhunun bize getirdii o özgüvenle hareket edin, iyimser olun. yimserlik bu topraklarn en güzel özelliklerindendir. Karamsarlar hep yanl eyler söylerler, hep alarlar bizim alayanlarla iimiz yok. Biz ancak, zulme urayanlarn gözyan silmeyi biliriz. Yalan, dolan, ülke batt yand, bitti diyenlerin sahte gözyalarna asla pirim vermeyiz. Bu ülke güçlü bir ülke. Allahn izniyle bu ülke Allah da raz millet de raz 20 yldr bizi nasl hizmet etmeye getiriyorsa bundan sonra da getirmeye devam edecek. çünkü biz imanla iimizi yapyoruz, biz saygyla yapyoruz, biz milleti bamzn üstünde tayoruz. Biz milletin hizmetkaryz diyoruz onun için iimiz elhamdülillah her zorluktan sonra kolaylk misalinde olduu gibi kolaylkla çözülüyor ve yürüyor. Onlar konusunlar, onlar ikayet etsinler, onlar ters baksnlar, onlar yurt dna haberler çalsnlar, onlar sosyal medyadan olmadk iftiralar atsnlar, onlar ne yaparlarsa yapsnlar kazanan biz olacaz biz. Biz beraber oldukça, beraber hareket ettikçe hep beraber yürüyeceiz.

BUNLARIN HAYATI YALAN

Bakan Nebati, 20 Aralk öncesinde isminin önünde profesör, doçent titri olanlarn, yllarn siyasetçisi olduunu iddia edenlerin halk kandrdn ifade ederek, unlar kaydetti:

Gidin dedi döviz aln, yapmayn dedik, bu doru bir ey deil, ekonomik gerçeklikler bunu karlamyor dedik bizimle dalga geçtiler ve iftira atmaya devam ettiler. Her türlü manipülatif, spekülatif söylemden vazgeçmediler. Hatta ihanete varan sözler söylediler, ne oldu 20 Aralkta düzeldi. Geçen bir sosyal medya oyunuyla yine manipülatif iler yaptlar. Ülkede ay çiçek ya bitti dediler, sahte belgeler, sahte resimler ya da kampanya yapan bir marketteki fotoraflar paylaarak millete ayçiçei stoku yaptrdlar. Bir yllk ev stoku yapan ev hanmlar oldu ve yalar stokladlar. Deerli kardelerim, bunlarn hayat yalan, yalan üzerine kurulu bir hayatlar var. Siz bizim söylediklerimize bakn. Ne zaman yanlttk, Sayn Cumhurbakanmz ne zaman yanltt. Biz doru olan eyleri söyleriz, sakn ha sosyal medyalarn size uydurduu yalan dolanla hareket etmeyin. Bu stokçular var ya bir de bunlarn ortaklar var bir de kendisi ya ürettii halde yan Türkiyede bir problem olmadn bildii halde çkp ya problemi var diyenlere aldr etmeyin. Biz varz, çalyoruz ve yolumuza devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git