Bakan Özhaseki: Nusaybin'de 4 bin 600 konutun temeli atılacak

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun temelinin atılacağını belirterek, "Bunları kısa sürede bitireceğiz."dedi.

Haberler 31.03.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardine gelen çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, muhtarlarla kahvaltda bir araya geldi. Burada konuan Bakan Özhaseki, madur olmu insanlarn evlerini yeniden ina etmek, onlarn maduriyetini giderebilmek adna bu bölgeye daha sk geldiini söyledi.

NUSAYBN TEMASLARI

Ülkemizde huzur olsun, bar olsun, bir daha hiç gözya olmasn, kan olmasn, hiçbir yavrumuz topraa dümesin diye dua ederek sözlerime balamak istiyorumdiyen Bakan Mehmet Özhaseki, özellikle bu bölgede devam eden rnak ilinden Hakkariye uzanan çizgide, terörün yuvaland, yakp ykt yerleri yeniden ihya etmek, oradaki evleri yklm, madur olmu insanlarn evlerini yeniden ina etmek, onlarn maduriyetini giderebilmek adna bu bölgelere daha sk geldiini belirtti. Son yllarda yaanm aclarn, Cumhuriyet tarihi boyunca yaanm oan aclarn tümüne bedel olduunu kaydeden Özhaseki, konumasna öyle devam etti:

TEMEL ATILACAKLAR

Aslnda son yllarda yaam olduumuz ac, belki de Cumhuriyet tarihi boyunca yaam olduumuz aclarn hepsine bedeldir. Zor bir corafyada yayoruz. Etrafmz kan gölü, bunu hepiniz görüyorsunuz. Birçok ülke idare edilemez durumda. Cenab- Hakka ükürler olsun biz kendi içimizde birliimizi, dirliimizi salyoruz ve hala mutlu bir ekilde hayatmz üstelik de güçlü bir ekilde devam ettiriyoruz. nallah bu böyle devam eder. Son yllarda yaadmz en büyük felaketlerden bir tanesi aslnda PKK felaketiydi. ükür bitti ve inallah bir daha dönmez. imdi bir referandum sürecine girdik. ki ballk ile i yürümüyor. Binali Bey ile Tayyip Bey arasnda kavga m var diyeceksiniz; kavga yok ama 40 yllk bir dostluk var ondan dolay kavga yok. Bu sistem insan anasyla, babasyla, çocuuyla kavga ettirir. Dünyann yars bakanlk sistemiyle, yars da parlementer sistemle idare ediliyor. Bu vesayet rejimi, Ankarada çöreklenmi asnda üst tarafta anayasal kurulular gibi görünse de onlarn yeralt dünyasna doru uzanm, eli silahl katiller ordusudur, çirkinlikler ordusudur. Siz seçersiniz Ankaraya gönderirsiniz, onlar da Ankarada tezgah kurarlar, siz seversiniz ama onlar sevmezler. Onlar iki çizgi arasnda tutmak isterler. Baskc ve ayrc bir anlaytr bu. Sizin seçtiklerinize hayat zehir ederler. ahsi kanaatimiz ve ümidimiz inallah evet oylarnn yüzde 50lerin çok üstünde çkacadr ve Türkiyenin önünün açlacadr. stikrarn salanaca, büyüyecei, güçlenecei ve en çok da tehdit olan bu vesayetçi yapnn bir an önce topraa gömülecei günler geldi.

4 BN 600 KONUT YAPILACAK

çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun temelinin atlacan da ifade ederek, Bunlar ksa sürede bitireceiz. Park ve altyap çalmalar balad. Bütün bunlar ksa sürede bitirip eskiden yaanm kötü günlerin üstüne bir sünger çekip yolumuza devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git